用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Homama2004
go

一呂家長 [複製鏈接]

homama,
如果買得多建議妳拖個行李車呀..其實場內課室都有得買..60蚊到..我返到屋企睇單張先知...膊頭都紅晒...或者叫妳老公支持下...
幫手做大隻佬囉野囉....

咁家姐唔抗拒就得啦...只係無心理準備要默書0者... 我地d小朋友比學校訓練得好smart,絕對no problem..能應付自如...
女女上左英基課程後妳感覺如何... 可以嗎...???

家姐只是去年暑假上個英基,所以知道啲老師口音如何.

妹妹上英基課程絕無抗拒,還主動叫開學時一定要報名 罕見例子,所以9月會比佢繼續,況且有全職媽咪好好人肯帶佢去上堂......我有問家姐,佢話好似學校的英文老師都好好咁應不用去英基囉,況且中學放學後多有些活動,好難正規地放學後上堂.

中作這星期六應不用上堂,我星期二下午上堂時想約星期六上堂,老師話佢間屋星期六那天會截水截電預備交樓......下次上堂時間容後再說.

我今年還未出動買書....可能之前等放榜已等到個人反應遲鈍....啲中學書有些好似8月才話有貨.....阿妹還差作文功課(童話故事:900字)便做完暑期功課.....我又要找啲嘢比佢做,如不是就係一直咁"煲書".....她兩個現在有一新攪作就係玩西洋象棋,我老公識少少而我就唔識,佢哋自己上網找資料學玩,見暑假又好過打機便任佢哋玩....

[ 本文章最後由 Homama2004 於 07-7-19 11:15 編輯 ]

homama,
9月再有course 麻煩妳通知埋我呀...??其實火炭方便定馬鞍山方便呢?聽妹妹咁主動真係好有興趣喎... 佢小學個Level係點分的...??
老師都講過有咁情形..叫我地19號再call佢作實...如果聽妳咁講就上門了...
我都未買書...諗住下星期才出動...因為妹妹可能拜託個家長又囉到幾本...兩個夾埋真係唔少野... 要努力d搵錢先得囉...

個仔暑期作業都差不多做晒囉...作文當然未啦!諗住去完旅行先做多d材料寫囉...暑假游埋水..考琴又要練多些..真係好忙碌呀?趣趣地又比d野佢做囉.... 都唔係好願意架0拿...唉!.新冒險小虎隊尋晚煲左本半.....

[ 本文章最後由 alicetong 於 07-7-19 11:34 編輯 ]

一定通知你.....你當然係馬鞍山方便啦!!就在馬鐵站旁

就上門>>>唔係呀...那天佢話如上門就只留到1/3同學,好難決擇.我們只好等下佢消息......佢話暫時叫我兩個女去佢家上住堂先喎!!!好遠呀!!

homama,
多謝妳關照..
乜原來係咁樣....只留到1/3同學,咁佢好有機會置返處地方喎? 但上門太遠了:) 我地帶住兩個細又麻煩d..
等埋Claudia今晚打去問下先...但佢唔係話要休息一星期諗諗咩...
我們就只好等她消息啊....

原文章由 Homama2004 於 07-7-19 11:43 發表
一定通知你.....你當然係馬鞍山方便啦!!就在馬鐵站旁

就上門>>>唔係呀...那天佢話如上門就只留到1/3同學,好難決擇.我們只好等下佢消息......佢話暫時叫我兩個女去佢家上住堂先喎!!!好遠呀!!

alice,

我通常周六1:30-4:00都冇問題.

我細囡仲搞笑, 佢本暑期作業派回當日下午已做完 不過你都估到有幾咁"多".

homama,

讀英基英文要去馬鞍山嗎?

唔好玩啦! 我剛剛同阿女cut了公文中文, 我仲同老師話因為有另一小組補習班至唔讀, 但係去老師到就好遠wo

原文章由 alicetong 於 07-7-19 12:00 發表
homama,
多謝妳關照..
乜原來係咁樣....只留到1/3同學,咁佢好有機會置返處地方喎? 但上門太遠了:) 我地帶住兩個細又麻煩d..
等埋Claudia今晚打去問下先...但佢唔係話要休息一星期諗諗咩...
我們就只 ...

[ 本文章最後由 claudiaho 於 07-7-19 13:51 編輯 ]

我都係一樣星期六下午可以

原文章由 candytl 於 07-7-19 13:12 發表
alice,

我細囡仲搞笑, 佢本暑期作業派回當日下午已做完 不過你都估到有幾咁"多".

homama,

claudia,
妳女公文中文係未星期三...??今晚打比妳..再同老師聯絡啦!
上次佢都提過...叫我地去佢度...

Candy,Claudia,Homama,
如果大家都係星期六得...我地聽日confirm好唔好0黎緊個星期六21號好嗎?

原文章由 claudiaho 於 07-7-19 13:49 發表
唔好玩啦! 我剛剛同阿女cut了公文中文, 我仲同老師話因為有另一小組補習班至唔讀, 但係去老師到就好遠wo

Candy,
起碼佢一鼓作氣有心機做呀? :loveliness:
我細女幼稚園比左中英數寫字簿..做晒0拿?我就買左2本暑期作業中英數常佢做下咁..

原文章由 candytl 於 07-7-19 13:12 發表
alice,

homama,

叫我地去佢度...>>
我都有點猶疑呀!!! 暑假還可以,但返了學就好難

我地聽日confirm好唔好0黎緊個星期六21號好嗎
>>好呀!! 上星期和囡囡一起剪,那髮型師將我的流海剪到很短,阿妹一見我就話"媽咪你個樣好可愛"....."死味"..... 就4張嘢還扮細咩......見面時你哋唔好笑我呀!!

訂了時間地點就pm各位知.....但我這兩晚都要出街吃飯(今晚朋友聚會,明晚我姨甥仔生日慶祝),所以應多沒時執嘢比alice.....唔好意思又下次先啦!!!

我啲大老板終於出晒trip,終於可以清下張檯.....但電郵仍不斷....

homama,
咁快比定心理準備我地 未必一定唔好睇0既..等我地look see
look see先... 想當年我都剪過〝林阿珍〞裝啦...:loveliness:
唔緊要啦...我囉返d野比妳就真... 好好享受下飯局啦
我地一於明天confirm...

妳諗住電郵不斷 ....銀紙又不斷囉......

[ 本文章最後由 alicetong 於 07-7-19 14:54 編輯 ]

我剛剛收到琴老師電話, 21/7星期六學琴時間提早咗, 我要3:00pm先至回到沙田.

改下星期六好嗎?

下星期六更好,我整天都可以....

原文章由 candytl 於 07-7-19 16:40 發表
我剛剛收到琴老師電話, 21/7星期六學琴時間提早咗, 我要3:00pm先至回到沙田.

改下星期六好嗎?

homama,請check pm
Candy,請check pm

我們21號有堂上不能出來...那麼就28號吧,我下午可以...
Claudia.. 妳ok嗎?

原文章由 Homama2004 於 07-7-19 17:17 發表
下星期六更好,我整天都可以....

homama,
請再check pm..Thanks

那麼就28號吧
>>唔好意思,那天我不行呀! 約了一班朋友去要探朋友的新生BB仔

我在以下日期時間可以出來聚聚:

這星期六21號下午1:30-4:30
8月
4號整天都可以
11號2時前
18號2時前
25號整天都可以

homama,
如果妳25號全日得?
咁不如8月25號好嗎?我4號,11號放大假呀?
Candy,Claudia如何呢?

原文章由 Homama2004 於 07-7-20 11:23 發表
那麼就28號吧
>>唔好意思,那天我不行呀! 約了一班朋友去要探朋友的新生BB仔

我在以下日期時間可以出來聚聚:

這星期六21號下午1:30-4:30
8月
4號 ...

我都可以, 地方到時再約吧!

Candy
>>今朝真係唔好意思, 令你女同琴姐姐摸門釘, 因為阿女攪錯了時間, 以為係1:00 p.m.開始, 我又陪佢傻, 仲叫佢12點係中心跳完繩就快d返屋企, 同我向你女謂sorry  

原文章由 alicetong 於 07-7-20 13:25 發表
homama,
如果妳25號全日得?

[ 本文章最後由 claudiaho 於 07-7-20 13:43 編輯 ]

25號我都可以

嘩! 放兩星期大假,去邊玩呀!!!
溫馨提示:記得留番啲年假明年6月呈分試時放呀!!

原文章由 alicetong 於 07-7-20 13:25 發表
homama,
如果妳25號全日得?
‹ 上一主題|下一主題