用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦! [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!

heima,

今日幼班無通告; 你可以同班主任講話唔見左嗰白色folder, 班主任會幫你仔仔找回

kakibeebee

唔該哂, 我明天會問問老師, 仔仔開學初, 都唔見過個name card, 最後老師都幫我搵番

heima,
唔好太緊張呀!今日無通告呀!我估你仔仔個白色FOLDER多數都係其他同學不小心放了落自己書包!你明早打電話返學校問o下囉!
------Pochacco2001(Ming)------

kakibeebee, Pochacco2001

謝謝你們的回應

我會報名參加家長義工, 不過仔仔係讀下午班, 應該無機會見到你地

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入荈伅仱?

papadaddy

原來件事係咁, 你咁講應該係放學時候.....點解仔仔會知件事, 佢應該去搭校車??? 係上午班放學定下午班放學呢? 不過上午班放學, 佢都唔會在場, 唔通仔仔又吹水???     

heima,
我們一定會有機會見面的!放心啦!

papadaddy,
係喎!我估你誤會o左!我們當日發生此事係上午班!而heima仔仔係讀下午班的,因她仔仔當日放學返來同heima講校長罵姐姐,所以他所發生的應該係另一件事!
------Pochacco2001(Ming)------

各位媽媽爸爸,
我想問o下你們的小朋友除了平時返學外,有沒有學其他課餘堂?我囡囡就逢星期六學芭蕾舞,但其實我想她學多d野,不過好多野都唔收咁細個小朋友!你們呢?

咁講可能校長當天心情真係唔多好

Pochacco2001,

仔仔星期六係柏斯學音樂, 另外係會所學畫畫

醒目開學勳章 王國長老

我係諗住比個仔出年2月插班.. 跟住返到暑假, 然後返幼稚園呀.

我見ufo都有打左點解唔讀聖x 明啦.. 我會好好咁考慮下..
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

Pochacco:我未知有無size ,等我明早check check 先.
Papadaddy :wave: :mrgreen: :wink: :cheeze: ;-) :-P :lol: :-) :-D 8-)

我星期六會同仔仔學親子瑜珈, 但今個月無玩, 因呢個月有2堂我唔得閒返, 但我下個月會繼續玩

heima,
我想問o下你熙熙學畫畫o向邊學呀?要幾錢呀?

JoJo,
你慢慢選擇啦!千其唔好太心急呀!免得選錯就浪費時間同金錢!咁你仔仔現在仲有沒有學其他野呀?

papadaddy,
唔該晒!但係我之前仲有好多問題問了你,你都未點答我?

kakibeebee,
咁有益心身,學瑜珈好玩!

Pochacco

熙熙係屋苑個住客會所度學, $500 十堂

Pochacco 媽咪,

我仔仔而家剛剛開始學緊溜冰, 我都想他學其他'tung'西, 例如英文oral及music.  但仲係諗緊及搵緊, 有沒有咩好建議

chuchumama

各位,

我個女依家逢一,三返學校興趣班,間中星期四返 happy bee,
星期六就返溜冰,英文playgroup及變魔術學英語.
本來學緊小結他學唱歌,但升班d時間就吾到,所以先轉左學變魔術學英語.不過學埋哩個月都會停,因為佢地轉左吾係由外籍老師教.
我個女好想學跳芭蕾舞,但就吾到時間.
helencyl

chuchumama,

你仔仔而家係邊度學溜冰啊? 我都想俾仔仔試吓

helencyl,

你俾你女女學好多興趣班

kakibeebee,
我唸住趁佢返幼稚園有多d時間而且功課無禁多比試多d野,睇下佢對邊方面有興趣,到讀小學可以專注向有興趣方面發展.
helencyl

我囡囡宜家都淨係學緊芭蕾舞, 我都想比佢學畫畫, 不過未搵到. 原本諗住學校有興趣班都幾好, 可惜我地住得遠,阿囡放學返屋企食飯

Dear STMG Parents

1.  昨天囡囡的功課是寫 : 媽媽, 有些欣慰, 特別有心教她寫.

2.  想組一班 (3-4位小朋友) 到Uncle Bill 處學 phonics, $500 for 4 堂 (1 hr / session),  有興趣的家長請 PM!

3.  星期四 Happy Bee, 囡囡第一次集隊, 但還沒收到制服, 是不是可以穿隨便, 新的Happy Bee 家長有沒有收到制服?

Cheers!
Charmaine

Liu,
我未試過同仔仔去溜冰, 我仲以為俾佢参加會培養佢興趣, 等我叫老公陪我地去溜冰試試先, Tks!!!

helencyl,
我睇過好多課程都要等到4歲, 睇"親子雜誌", 我都專揀適合3歲以上, 但打電話去問, 話佢地咁細年紀好難專心, 有啲又話唔適合仔仔學, 我都唔知點揀好? 你有無課程介紹給我仔仔學
你囡囡打算報邊間小學升小一?
‹ 上一主題|下一主題