用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有否認識G.T 中學之家長
樓主: hilarywdv
go

有否認識G.T 中學之家長 [複製鏈接]

原帖由 中天英 於 08-10-22 01:02 發表
會唔會推IB課程? 幾時會實行?

1) 優才中學部正籌備推行課程; 此乃兩年制課程, 為準備投考英、美著名大學而設。
2) 優中亦會開辨本地新高中課程, 投考新高中文憑試。
3) 已于2006年, 提交"DP School's Notice of Int ...

中兄:

我尋日sent左兩個pm比你,你收到嗎?

原帖由 dabbycheung 於 08-10-22 08:44 發表

中兄:

我尋日sent左兩個pm比你,你收到嗎?

奇怪, 尋日收唔倒, 今日先見倒, 近排 D PM 都short short 地, 成日無端端唔見晒 !!

已經回覆左妳, 希望收倒喇。

Hi,dabbycheung,
請check pm!

原帖由 ytpeople 於 08-10-28 18:06 發表
Hi,dabbycheung,
請check pm!

係唔係10/25果個?我之前已經覆左你。

係呀!就係25/10果個。但直至現在我也收唔到你的pm啊! 可否再sent一次? 謝謝!
原帖由 dabbycheung 於 08-10-28 18:19 發表

係唔係10/25果個?我之前已經覆左你。

原帖由 ytpeople 於 08-10-29 14:13 發表
係呀!就係25/10果個。但直至現在我也收唔到你的pm啊! 可否再sent一次? 謝謝!

O.K.!已sent!

優才是一所主張愉快學習的學校, 如你希望子女能從"忙功課","忙測驗",忙考試"的傳統教學模式走出來,優才可能唔適合你的子女

原帖由 mayc 於 08-10-14 11:03 發表
Dear G.T. Parents:
由於上星期工作的關係未能出席簡介會,想問問以下的問題.
G.T.不用多功課、測試操練學生,你們認為學校是怎樣誘發出學生的潛能?
我朋友話好成績是家長"谷"出來的,你們所見如何?
如果在GT做一個平凡無優異成績的學生會唔會好自卑的?
請問考公開試是自願性質?強迫性質?或是老師選出來的?
我是希望兒子能從"忙功課","忙測驗",忙考試"的傳統教學模式走出來,請問G.T.可以做得到嗎?
‹ 上一主題|下一主題