用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 嘉諾撒(新蒲崗)家長請進
樓主: maxims
go

嘉諾撒(新蒲崗)家長請進 [複製鏈接]

Re: 嘉諾撒(新蒲崗)家長請進

1/9 唔洗帶書, 帶個筆袋就可以 , 之後每日老師都會有指示!

仲有呀!要帶暑期作業呀!仲有冇o野帶呢?

早晨, 小朋友翻哂學la! 今朝見到d小朋友好開心, 好精神呀!

j_py 寫道:
早晨, 小朋友翻哂學la! 今朝見到d小朋友好開心, 好精神呀!

係呀 ! 個個好開心, 校風非常好
我今朝企係學校門口,唔捨得走

係呀, 我真係好鍾意呢間學校, d學生好乖架!

今日見到囝囝真係大個仔, K1 第一天返學好似昨天的事, 轉眼間已經三年了, 希望大家的囝囝囡囡每天都開開心心返學, 聰明伶俐, 做個叻仔叻女呢....    

學校內聯網有教育統籌局對嘉諾撒(新蒲崗)的校外評核報告, 對學校的評價非常好, 各位可以睇下!

醒目開學勳章

各位嘉諾撒家長你
該用戶已被刪除

Hi 各位家長

你o地d P.1 囝囝囡囡o番o左幾日學習慣o米呀?我初初都好擔心我囡囡唔慣, 但係我今日問佢點呀, 佢又ok喎, 小朋友o既適應力真係好強, 可能未o番全日啦! 相反自己就完全唔掂, 咁早起身, 所以原來擔心囡囡係多餘o既!!!

hi各位,

上星期派表選小學,囡囡的幼稚園在今年有很多同學能入讀此校,想請問各位在功課,測驗及考試多不多呢!?舊校我知功課多及較深,可否給予我多一些此校意見,好讓我作一決定!感謝!

j_py 寫道:
學校內聯網有教育統籌局對嘉諾撒(新蒲崗)的校外評核報告, 對學校的評價非常好, 各位可以睇下!

唔該晒!
不過係內聯網先睇到呀, 咁未係呢間學校的家長咪無機會了解多d學校............. :cry:

各位家長,

你地好, 我係出年先需要揀小學, 但係你地有無人可以upload份外評報告呀, 因為我地都想了解呢間學校, 但我問過佢地又唔會有open day喎, 同埋你地d小朋友讀呢間學校辛唔辛苦呀

謝謝

hellokitty,

我囡囡今年讀小一,我初時都擔心佢會好辛苦,點之又ok war !好鐘意返學,最怕無得返學!   
至於份外評報告,不如你試吓打電話問吓學校睇吓幫唔幫到你,
我自己睇過都覺得幾好 ,ok!!

Hello 各位,我大仔都係讀這間學校,今年二年級啦.我覺得間學校好好.校長和老師都好好.我個仔都好鍾意間學校.

HI! 各位, 我依家先發現有依個topic.
我個囡都係讀依間, 家陣P.3, 我個囡都讀得好開心   

MAXIMS,

你地睇到個校外評核報告係邊個年度架?
我上教統局個網都找唔到, 因為我心目中都有另一間小學我幾鍾意, 想比較下都甘難嘅?
maxims 寫道:
hellokitty,

我囡囡今年讀小一,我初時都擔心佢會好辛苦,點之又ok war !好鐘意返學,最怕無得返學!   
至於份外評報告,不如你試吓打電話問吓學校睇吓幫唔幫到你,
我自己睇過都覺得幾好 ,ok!!

點解d人會通消排隊取報名表都毫無怨言?
就係因為好既學校,真係好難入
‹ 上一主題|下一主題