用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有感而發, 有冇人覺得原來學校都有黑暗一面?有冇公平可 ...
樓主: ahirun
go

有感而發, 有冇人覺得原來學校都有黑暗一面?有冇公平可言 [複製鏈接]

引用:教育教不嬲黑暗,間間學校都唔鐘意收麻煩家

原帖由 poodlema 於 13-11-23 發表
教育教不嬲黑暗,間間學校都唔鐘意收麻煩家長架啦

引用:教育教不嬲黑暗,間間學校都唔鐘意收麻煩家

原帖由 poodlema 於 13-11-23 發表
教育教不嬲黑暗,間間學校都唔鐘意收麻煩家長架啦
非常認同。但無可厚非,試諗:如你做生意,有兩个客,一个容易話為,另一个,唔使好極端,只系會問得仔細少少,跟得緊少少。要你放棄一个,你會点揀?

揀幼稚園本身係雙向既事,你既然對學校咁不滿,其實就算收左都唔想去讀,如果從呢方面諗,佢offer比你又有乜意思呢....

引用:揀幼稚園本身係雙向既事,你既然對學校咁不

原帖由 fablee 於 13-11-23 發表
揀幼稚園本身係雙向既事,你既然對學校咁不滿,其實就算收左都唔想去讀,如果從呢方面諗,佢offer比你又有 ...
right

回覆 fablee 的帖子

你要明白我in時係未知道會咁, 我從來都以為佢講下, 冇諗過會影響小朋友, 我都冇迫間學校做啲乜俾我, 出呢個post, 只係見到有關幼稚園interview 嘅事有感而發, 覺得原來咩都盡量唔好出聲, 唔想日後有家長好似我咁, 衰咗都唔知乜事

引用:回覆+fablee+的帖子 你要明白我in時係未知

原帖由 ahirun 於 13-11-24 發表
回覆 fablee 的帖子

你要明白我in時係未知道會咁, 我從來都以為佢講下, 冇諗過會影響小朋友, 我都冇迫間學 ...
其實喺老師代表學校同你講時,你都要好好消化下同決定下一步!

‹ 上一主題|下一主題