用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K1
樓主: FatherJ
go

宣道幼稚園2008 K1 [複製鏈接]

原文章由 ICbaby 於 08-5-22 00:11 發表

橫掂老師都話3天穿運動服, 我不如穿運動服+圍裙萛了,方便, 唔使諗, 當校服lu.

咁佢會唔會以為自己o個日著錯衫架

原文章由 Edgar媽 於 08-5-22 10:35 發表

咁佢會唔會以為自己o個日著錯衫架

唔會掛, 我覺得運動衫c服d 喎 ~

原文章由 fskaren2002 於 08-5-21 17:53 發表
多謝大家嘅回覆,好清楚呀!
話明著便服,應該好似D international school咁著乜都得囉,係咪!

fskaren2002.
你估我地小朋友地tw搭校車去宣幼要幾耐呢?要睇頭站同尾站,
好難講,都擔心囡囡一個人搭咁耐車.

醒目開學勳章

Hi Icbaby,

老師話8月會有保母車負責人聯絡我地,到時先知係站頭定站尾啊! 至於担唔担心佢地不適應車程?我想搭得多就自然摜啦。
咪當佢地學習下獨立囉!

原文章由 fskaren2002 於 08-5-22 23:14 發表
Hi Icbaby,

老師話8月會有保母車負責人聯絡我地,到時先知係站頭定站尾啊! 至於担唔担心佢地不適應車程?我想搭得多就自然摜啦。
咪當佢地學習下獨立囉! ...

預八月中啦, 因為那時才"確定"所有學生. 之前有試學日, 家長可以跟校車.

FatherJ,
我想問九月一日開學仲有冇適應期架 ? 家長可唔可以陪? 適應期有幾多日? 會唔會早放學 ?

thanks,

原文章由 Edgar媽 於 08-5-23 14:33 發表
FatherJ,
我想問九月一日開學仲有冇適應期架 ? 家長可唔可以陪? 適應期有幾多日? 會唔會早放學 ?

thanks,

不記得是兩天定三天的適應日, 返個多小時.

原文章由 FatherJ 於 08-5-23 13:57 發表

預八月中啦, 因為那時才"確定"所有學生. 之前有試學日, 家長可以跟校車.

家長可以跟校車, 咁就好了~咁咪要好多架車囉!

我記得只有一天是家長可以部上堂, 其他適應期都是小朋友自己上堂的.

原文章由 Edgar媽 於 08-5-23 14:33 發表
FatherJ,

thanks,

浚彥媽,J爸,各位:

以下我印象:

舊年我地兩天,毎天一小時,男孩子女孩子分開兩個時間上,毎天女孩子先上男孩子后上,龍鳳胎可二擇一時間上.  當然上下晝分開.

第三日就第一天上校車自己返兩個鐘咁上下,第四天正常時間與大哥哥大姐姐一齊坐校車.  

[ 本文章最後由 OO記 於 08-6-3 11:03 編輯 ]
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原文章由 OO記 於 08-5-30 23:06 發表
浚彥媽,J爸,各位:

以下我印象:

舊年我地陪頭兩天,毎天一小時,男孩子女孩子分開兩個時間上,毎天女孩子先上男孩子后上,龍鳳胎可二擇一時間上.  當然上下晝分開.

第三日就第一天上校車自己返兩個鐘咁上下,第四天正 ...

Thanks! 還要看看今年有沒有改.

想到今年要去兩次學校旅行就好期待!

醒目開學勳章

學校旅行去邊多呀?咁期待!一定好好玩啊!

同個仔去玩就梗好玩啦.

我都期待著同囡囡去學校旅行的一天呀~~~

我都期待著同囡囡去學校旅行的一天呀~~~

AM CLASS:
------------
姓名:        性別:     出生月:       地區:
-----        -----      -------        ------
唐老鴨bb     囡囡       11月           kln bay
irene0410   囡囡         9月           Kln Tong
TTMA          囝囝        1 月           TKO
ChunYinMa  囝囝        1 月           Lam Tin
dondon816 囝囝       8月             tokwawan

PM CLASS:
------------
姓名:        性別:     出生月:       地區:
-----        -----      -------        ------
ICbaby     囡囡       4月            荃灣
fskaren    囡囡       3月            荃灣
EJbaby     囝囝        9 月          天水圍
靚靚安妮   囡囡       11月          葵涌

點解bk 好似short short 地, update 唔到d post o既

原帖由 FatherJ 於 08-5-23 13:57 發表

今年冇得跟喇, 我o個條線o既司機講架:tongue:

醒目開學勳章

請問搭校車嘅小朋友們, 家長收到保母通知未呀?

i have received:)
‹ 上一主題|下一主題