用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 維景灣幼兒園
樓主: CPY
go

維景灣幼兒園 [複製鏈接]

Re: 維景灣幼兒園

我都收到信無囝囝份!
因呢間保會係由翠林村舊校搬過黎,我諗之前已有人
排緊.....我囝囝係呢度上playgroup問老師佢地話舊校
有好多人排緊玩.....

hi janetlam,
我都係呢度上playgroup的,點解唔見你o既,你返幾點o架?
我都有問佢o地o的老師都係咁答我,但係我有個疑問,點解翠林咁多小朋友想讀佢o地o既幼兒園,佢o地又搬o架?係翠林唔好咩?   

廉媽,
你好呀!我都好似無見過你囝囝
我係sat-3:15玩架......上個星期六才返第一堂咋!
我都排左成半年才有得玩,上年7月排!

我見到係厚德村內的厚恩幼兒園仲有位啊!
佢地24/4(10:00-3:00)仲有開放日,去睇下都好^^老師大部份係基督徒,係茵怡個間就全部老師都係基督徒,
我覺得佢地好nice!不過就full晒無位!

我去左問救世軍幼兒園問阿囝可幾時有得入讀....
佢地話2005/9月應無問題,希望係真!

cpy,
你返舊pg係邊間???
我未同軒軒返過第二間....所以無得比較!
不過第一堂我地玩到成5:00才走,好開心
個個差唔多大....

廉媽
我記得好似係9月交form的.果時問過排成80幾.真係估唔到咁多人輪....

janet,廉媽
你覺得playgroup上成點呀?我可能會6月上.如果上得唔好.我會返去舊pg.請比意見~~

janet
我都好耐之前問過救世軍話05年9月應該有位.咁...如果係,我就一心一意咁入救世軍啦~~~

Hi, All mami,

我都收到信啦!都係同你一樣暫未能被取錄呀!

janet
賢賢返開大坑東既pg.都上左2個course啦.剛剛完左.我就諗緊試下返保會好唔好.因為近嘛  

Janet ,
啊!原來如此,我上星期六(3/4)果堂無返呀!所以見唔到大家啦!
其實比廉廉返保護o既playgroup,我都係貪佢近咋!另外比佢接觸o的差不多大o既小朋友。
另外,搵n1班都係貪佢近地鉄o乍!你所講o的幼兒園,因為唔近地鉄站所以我唔諗啦!現在係公司附近搵o左間幼兒園都係同一間機構,仲己經通知今年9月份返學啦!算數啦!疊埋心水返果間,仲唔洗我趕返工o添!咁我希望你囝囝入到救世軍,聽講救世軍唔錯喎!不過點解要出年先返呀?唔係今年9月就入學咩?  

CPY,
嘩!舊年9月交表都唔收呀!有無攪錯呀!:-x  :-x 我係今年1月先交表咋!仲諗住無份約見o添!
其實佢o地playgroup都ok o架!老師都好有愛心的,我返這個pg都係貪佢近,可以比廉廉返醒午覺先返都唔會遲到!

廉媽,
咁今個sat會同你見面囉^^
我登d幼兒園資料其實想大家知多d
有些媽咪要返工無乜時間去搵....
我去開.....問到有位咪登出來.....

救世軍要等1-2年先有得讀.....等到頸都長架!
你囝囝返保會playgroup返左幾耐?

cpy,
咁你會比囝囝返保會playgroup嗎?

原來尼樹咁多識既人喎   

唉...我尼個阿媽仲未諗掂返唔返n1呀 :-x 又成日覺得佢唔識講野返學都唔知點算好, 1個老師睇14個小朋友掂唔掂架 再者....我估浚浚返學實喊到豬頭咁嗟, 雖則遲早都要喊一轉但係又有d唔忍心咁細個就咁慘掉佢係d默生o地方 一定好驚好無助咁 返全日我就更唔想啦, 宜家係唯一諗返樓下德寶半日囉, 再再再諗下先
便。。。。。。

cool~lala,
我都預o左廉廉返學一定喊到收唔到聲,不過有人敎過令可比佢返n1喊好過返k1喊,因為k1已經開始識好多o野呃唔到佢o地啦!返n1就唔同,可以同佢o地講“媽媽遲少少會o黎接番你,你係到同老師同小朋友玩o下先啦!”仲有可以比佢學習同人相處!廉廉現在好 :-x 呀!係時候要比老師教o下佢啦!   

我同意呀,所以都諗住BB兩歲就比佢返n1。
不過,要排口甘耐,幾時去入表好呀?
另幾大可排Playgroup呀?
P.S.我BB得幾個月大!

Ming-Ming,
有o的幾個月就可以入表o架啦!要視乎間幼兒園啦!我問過有o的要BB足20個月先派表,你最好打電話去問o下會比較安全o的!

另外這間(維景)Playgroup我唔知有無記錯,好似足13個月就玩得,不過足2歲又無得玩喎!如果想玩Playgroup你最好早o的排隊啦!我都要排足半年先有得玩呀!

janet
會呀,我會比賢賢返保會pg呀...近呀嘛~~

cool
乜係度見到你呀~~我諗緊好唔好去德寶讀......你呢?

CPY 寫道:

cool
乜係度見到你呀~~我諗緊好唔好去德寶讀......你呢?

你又諗得寶咩? 我宜家n 1唔諗住啦, k 1 就多數會報得寶, 貪佢近嘛
便。。。。。。

janetlam74:
剛剛的sat, 我見到你地呀, 原來咁多mama是bk的會員
(我bb就是在課室上堂不肯合作, 哭果個bb囉    )

12312,
我諗唔到邊個啊!你再形容下.......我地下堂要相認^^

個個bb都好得意,我husband話見到"gum"多BB好開心!

廉媽,
nice to meet you^^
廉B並不惡,還很乖tim!

janetlam,
What means by 保會playgroup? Where is it?

CPY,
Have u dicided to let yr baby study N1 in 得寶 or not? Do U means N1? How old is the baby now? Which branch will u consider? po ying or fu hong?

yi,

hello,
保會playgroup=保護兒童會playgroup

janetlan74:
在課室不肯合作, 哭的男仔, 但在玩波波時就非常興奮的bb.
or 我地今個sat. 相認.
‹ 上一主題|下一主題