用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 維景灣幼兒園
go

維景灣幼兒園 [複製鏈接]

維景灣幼兒園

有冇家長已經interview.想知道interview問d乜,做好心理準備.謝謝!!!!

Re: 維景灣幼兒園

My BB will go to interview 27/3 also. How about your date?

winoma
我20/3 interview. 乜我早你咁多既??

hi all,
我囝囝會係27/3(10:30a.m)interview呀!

喂janet,你記得我嗎? 我都係8月媽咪.你好耐冇係果邊打招呼啦.

我聽保會d staff講.收得信就應該收架啦.你係咪諗住讀上去呢?

cpy,
好耐無見呀
我其實係因以前聽nnfonder講保會唔錯...
所以一見維景新校收生我咪同囝囝去試下囉
佢收囝囝都會比佢讀落去....同時我都有報救世軍幼兒園
但機會很小啊...唔知到n2會唔會有得入呢?

你呢...會比bb讀落去嗎?
唔知保會有外籍芵文teacher嗎?

維景灣幼兒園

吾好意思因為我遲左同仔仔報名吾知維景灣幼兒園有冇後補呢?
家曦仔Nelson

幼兒園好似有位幾時都得架!
你可去問下

kaheiboy
聽講04年8月既n1已經冇晒位.如果你真係想報,你要打電話去問.

janet
我都有報救世軍呀.佢就話或者出年先有位.所以我想入左學先.到時再算.

前幾日,我返屋企途中,問左一位保會既家長,佢個人認為唔錯.老師都好好.但有冇外籍芵文teacher我就唔知.到時interview會問下佢地.同埋,你知唔知出年幼稚園同幼兒園合併呀?如果係咁既話,讀幼兒園同幼稚園都係一樣(我指課程).咁如果賢賢又讀得好既話.讀上去應該對佢會好d.

我想問幾$一個月呀

cpy,
我記得你以前係比你bb讀育嬰園嗎?
係咪都係保會架?點解會轉返去維景?近屋企嗎?

我囝囝如讀得幾好都好大機會讀落去....但救世軍
收的話(n2)我會比佢去架!我已中救世軍毒     

我囝見到陌生人仲好驚.....唔知interview點算!!!

winoma,CPY,janletlam74,

我囡囡都係27/3,不過12:30,好緊張呀!唔知除左比
囡囡訓好D之外,仲有乜野可以幫到佢呢?
我個心都仲15,16,唔知點,其實我報就報04/8入讀,
不過我多數等到05/08先比個女讀,因為我係在職媽媽,
依家個囡唔係在TKO住,而且我又好想比佢讀D英文程
度高D的kindergarden,我心目中仲想報德寶、英皇、
比華利,你地有乜意見比我呀?
不過我要一定係全日!

irenebo1213,
學費係$2180,夏季就每月加$30冷氣費,可申請學費
減免!

CPY,
interview完上黎報下料呀!Thank you!!
[img]http://www.onfinite.com/libraries2/22706/1284267//TN_611048494071213072358.jpg[img/]

janet
你真係好記性.賢賢之前係比保會揍過架.但只係讀左2個月工人就來左.我揀呢間最主要目的都係"近".我係維景住,你話係咪好近呢?   

反而賢賢太活躍,我怕佢interview.......時比人一個唔好既印象  

BabyHazel
你係咪住係tko架? 定係係tko返工?

我都有你咁諗,想讀d英文程度好d既學校.但我一來想佢讀得開心d,唔好咁大壓力.另一方面,我又想佢打好個底.

既然我係第一個interview既人.咁我一定in完話比大家知~~

Hello!我想知你地收到信未, 我只收到電話通知, 我好遲申請(好似年頭交Form), 我本來想今年無得In, 但又有, 可能我B大仔, 現已2歲, 有得In 卦.

CPY,
我囝囝都好活躍,又惡屎...... 但見到生保人會哩
係我腳後....

HI, 各位
我女女都接倒信20/3會接見,
接見完之後再話比大家知會考什麼,
我捻幼兒園唔會太高要求呀....
原來出年會幼稚園同幼兒園合併,
我真係唔知呀....第日大家可能會做同學仔.

另我個女現在返緊保會的PLAYGROUP,
我捻會對我個女有小小優勢,
因起碼她熟識左個環境無甘驚.

MMM888
係呢,我冇返過佢地個pg,但應該會6月join.唔知你覺得d老師教得好唔好呢?

你幾點in呀?睇下到時見唔見到你~

cpy
我會朝早9點見呀, 你呢...
另外pg就一般啦, 勝在夠平law....
D老師都唔錯ke, 幾有愛心,
我個女返親去都叫她們ee,
仲肯拖住她們隻手.

MMM888
你咁早in呀,我成12點先in.唔知到時見唔見到你呢?

我本來一早可以返佢地個pg,但佢地太遲通知我有位,攪到我報左第二度.我都係貪佢平同近! 我反而覺得老師有冇愛心先至係最重要.講真,得果1個鐘,都唔會教到d乜.主要係比d小朋友玩下,開心下姐!

CPY
我捻到時都係見唔倒你啦,
不過可能第日係同學仔呢...
你仲有返邊樹PLAYGROUP呀,
我個女星期日都有返第二間架,
係旺角.
‹ 上一主題|下一主題