用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Homama2004
go

一呂家長 [複製鏈接]

Candy
>>我以為你女會有學業獎添, 睇嚟好多黑馬呀!
>>我女只係得個音樂獎

[ 本文章最後由 claudiaho 於 07-7-9 21:56 編輯 ]

我都以為你囡囡會拿到學業獎添!!!不要緊,可能係第6/7那些名次,妹妹四年級時兩次唔係6就係7咁上下..... 激死佢

話黎個獎係全班同學投票選佢出來的. 唔係由老師選的
>> 比老師選出來更有意義.家姐去年都拿過這獎及禮貌獎

那個分班試正式名應為:2007年中一入學前香港學科測驗
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1579/hkat2007.pdf

在明天分派中學應考,很多中學便用這試的成績來分中一的班別.家姐第一志願那間便是年年分精英班,頭40便分到那班,其餘就平均分配..... 如好彩考到這校,不大想佢考到入精英班,到F2一下跌出來便會沒心機讀書,不如慢慢咁上更好.....但又不能叫佢不認真對待,矛盾

我現在打定一個報喜&一個報憂的SMS,希望明天能用報喜的那個詢息啦!!!

原文章由 candytl 於 07-7-9 16:30 發表
我女有音樂獎及愛心獎,  我問佢愛心獎係咪"猪肉獎", 佢話唔係, 話黎個獎係全班同學投票選佢出來的. 唔係由老師選的.

學業獎就攞唔到, 不過我都滿意佢今次嘅結果喇.

到下星期二要考分 ...

[ 本文章最後由 Homama2004 於 07-7-9 21:14 編輯 ]

我現在打定一個報喜&一個報憂的SMS
>>我希望收到你報喜嘅消息, 今晚早d訓, 等住收好消息啦

原文章由 Homama2004 於 07-7-9 21:12 發表
我都以為你囡囡會拿到學業獎添!!!不要緊,可能係第6/7那些名次,妹妹四年級時兩次唔係6就係7咁上下..... 激死佢

話黎個獎係全班同學投票選佢出來的. 唔係由老師選的
>> 比老師選出來更有意義.家姐 ...

[ 本文章最後由 claudiaho 於 07-7-9 22:03 編輯 ]

homama,
我等妳報喜的SMS..

[ 本文章最後由 alicetong 於 07-7-10 09:24 編輯 ]

claudia,
收唔收到homama sms呀....我都等緊...

Alice

仲未收到喎, 可能佢係忙緊啦, 希望佢一定得!!!

原文章由 alicetong 於 07-7-10 10:22 發表
claudia,
收唔收到homama sms呀....我都等緊...

claudia,

我冇諗過阿女會有學業獎, 計都計到數, 佢個班有3位攞梗, 今次排1, 3, 4, 仲有隔離班男陳同學(阿女講佢第2), 4位好稳定, 剩下一位估計争得好犀利, 我初頭諗你囡囡有機, 潯晚阿女話由你阿女過班女陳同學得到. 傑出學生又係男陳同學. 我以為我女過班女劉同學穩操胜券添.

Homama,

為你打氣!!!

Candy

你真係睇得起我個女, 而家d人o甘勁, 如果佢有頭10我都好滿足了!! 

[quote]原文章由 candytl 於 07-7-10 12:55 發表
claudia,

我冇諗過阿女會有學業獎, 計都計到數, 佢個班有3位

報喜報喜!!!家姐派到第一志願,應是佢自己考到哇

自己今早4-5點已起床....瞓唔番 現在吃完飯回家瞓一陣才同他們出去吃飯興祝.

今年好似女仔派得好過男仔,但未知詳情,都要以學校公佈為准. MCS(3)協恩(3)SPC(1女)LaSalle(1男)呂中(44)曾記(7)我囡那間(3)有7成左右派往英中,好理想呀!!:D :D 但當然有特別個案....有空pm給你們知

p.s.唔知為何你們收不到我的SMS喎!!我一收到消息已SMS給你們.

[ 本文章最後由 Homama2004 於 07-7-13 00:29 編輯 ]

homama
>>恭喜哂, 都話家姐一定得, 真你飲得杯落, 今晚要盡興o甘食呀!!
>>今年好似出區唔太多, 係未d人保守

homama
>>之前我地都收唔到sms, 又唔敢打電話比你, 真係

homama,

恭喜恭喜!!

見你咁耐冇消息, 仲........, 我都多余的

多謝!!!家姐昨天整天都係咁樣 而我見到佢個樣就

恭喜哂, 都話家姐一定得, 真你飲得杯落, 今晚要盡興o甘食呀!!
>>問佢去那裡慶祝,話要食煮家飯 唔係呀......我沒有預備買餸.

佢有位同班同學同家姐派同一間中學,但佢收到派位證後無反應,一點興奮心情都無,佢話係老師同家長想佢去這間云云.....所以你們一定要同小朋友好好溝通,看他自己的意願,等佢自己選,第日派到都無得埋怨.

今年好似出區唔太多, 係未d人保守
>>1.可能係我唔知而己.因為人潮散得好快.連校長都話今年居然沒有人龍排隊拿推薦信,可以同我們傾幾句.這是好事即是滿意率上升:D :D 2.可能係沙田的學校已不錯,家長不想小朋友舟車勞動咁去出面學校返學.

這個遊戲12月又要玩一次,跟著要驚足大半年等結果........

原文章由 claudiaho 於 07-7-10 17:31 發表
homama
>>恭喜哂, 都話家姐一定得, 真你飲得杯落, 今晚要盡興o甘食呀!!
>>今年好似出區唔太多, 係未d人保守

[ 本文章最後由 Homama2004 於 07-7-11 08:09 編輯 ]

homama,勞煩check pm..
尋日電話放身邊..真係望到頸到長呀....
妳要得閒多D練習妳d SMS技術0拿..
家姐真叻女,憑自己真正實力考到
尋日我都恭喜左佢呀... 仲嘈醒妳唔好意思....
終於晚黑出去邊度一家人慶祝呀.....
我們真鄧妳開心呀......

[quote]原文章由 Homama2004 於 07-7-10 17:11 發表
報喜報喜!!!家姐派到第一志願,應是佢自己考到的(原因第2那間收到消息應收佢)

自己今早4-5點已起床....

HOMAMA,

好鄧你開心, 升中係人生中算大事架.

今年升呂中曾記多過舊年.

Candy,Claudia,homama請checkPM

請問今次舔黎份成績表係咪計下學期測驗+考試, 全年成績邊度睇?

Candy
>>係呀, 今次只計下學期

Alice, 你那問題老細答案係"是"但請del.我哋已可能被人鬧

妳要得閒多D練習妳d SMS技術
>>阿囡上中學就更加要練習添!!!!見啲人多半係用SMS同小朋友溝通

看了你的pm,恭喜晒!!!!

更正資料:
MCS(3)
協恩(3)
庇理羅士(1)
SPC(1男1女)
LaSalle(1男)
皇仁(1男) <-昨日扣門扣到的,本應派到去郭德勝,學校貼的資料還未update
呂中(40)
曾記(2男1女)<-係我收錯料.....:loveliness: :loveliness:
林漢光(8)
聖心(1)

詳細資料已貼在1號閘門外
‹ 上一主題|下一主題