用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 九龍禮賢有消息了
樓主: Junecoffee
go

九龍禮賢有消息了 [複製鏈接]

Re: 九龍禮賢有消息了

代友問 佢個女女都留左 pm class 想問下有冇校車 由深井big提 去禮賢呢 ?? thanx all mami help  

joeszewai
晴晴無番學呀,我懶呀...
佢成日都玩到個頭亂晒成個傻婆咁架...我每日放工返到屋企都見到佢成個生意失敗咁樣架...

想問下收了am班的,是否只係揀了am呢?
如果揀了am無位都會考慮pm班,都好大機會俾pm班呢?
定係細囡就會俾pm班呢?

Smilesun 寫道:

重有聽聞如已就讀幼兒園且只揀了上午班的就多數不會收,究竟是不是真的?

禮賢收咗我個囡囡讀上午班, 都想in 埋宣埋再作決定, 所以都會比咗留位費先,

ElizabethLAI,

其實我都係揀咗上午班only, 因為覺得pm班d時間不是太好用

相問吓大家知唔知由將軍澳搭校車到學校要幾耐? 謝謝

醒目開學勳章

ElizabethLAI 寫道:
[quote]

重有聽聞如已就讀幼兒園且只揀了上午班的就多數不會收,究竟是不是真的?[/quote]
我個仔讀幼兒園且只揀了上午班 --- 收左a.m.
P.S. in果陣時個老師問我如果a.m.無位p.m.考唔考慮,
      我答"如果真係咁派都無辦法"

醒目開學勳章

violin 寫道:
禮賢收咗我個囡囡讀上午班, 都想in 埋宣埋再作決定, 所以都會比咗留位費先,

me too 都想i等埋宣埋再作決定, 我住坑口  

本人想知這間幼稚園嘅優點係乜? 因為我唔知留留位好!

想問吓知唔知一班幾多個小朋友呢?

醒目開學勳章

linusivan 寫道:

升禮小機會大, 而禮小係05-06年度既升中派位唔差
http://www.krs.edu.hk/05-06grad.htm
唔知我有無錯呢

我都是只揀了上午班及囡囡都算係細女. 我囡囡現在讀緊幼兒園.
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

我囡都係offer左下午班, 但我想佢讀上午班, 可能報名表度填左上午班無位下午班都ok, 所以就編左下午班俾佢啩!囡囡而家都讀緊bb班.

我都好鍾意禮賢, 但唯一担心就係英文的問題, 請問你地知唔知禮賢的英文程度如何?

龍婆,

請問點解升中派位唔係只係派番深水埗區o既? 我見都有其他區的中學喎! 我聽講話小學係邊區咁中學就會派番o個區, 而唔係睇住址.    

龍婆 寫道:
[quote]
linusivan 寫道:

升禮小機會大, 而禮小係05-06年度既升中派位唔差
http://www.krs.edu.hk/05-06grad.htm
唔知我有無錯呢 [/quote]

我朋友的囡囡現在讀緊k3, 雖然禮賢教英文的不是net, 但個teacher係美藉華人, 仲唔係好識講中文. 我朋友說她囡囡的中文好好, 可以認到好多深的中文字, 雖然英文沒有中文那麼好, 但都ok.
該用戶已被刪除

和平飯店可愛姬姬 寫道:
我仔都收p.m..

想問有普通話堂上嗎?是否有國語老師?

是有的.

My daughter accepted by pm class.  But I want to give the kindergarten a letter to request for moving to am class.  

醒目開學勳章

mirandasuper

SAME AS ME.

gracelam,

咁請問你朋友覺得囡囡的oral 可以嗎? 怕接觸同講英文嗎? 睇番禮賢個網, 佢地好似話每星期會有2堂英文, 主要係唱歌等, 普通話就唔知?

gracelam 寫道:
我朋友的囡囡現在讀緊k3, 雖然禮賢教英文的不是net, 但個teacher係美藉華人, 仲唔係好識講中文. 我朋友說她囡囡的中文好好, 可以認到好多深的中文字, 雖然英文沒有中文那麼好, 但都ok.

幼稚園部冇, 小學部先有

ShinTeresa 寫道:
代友問 佢個女女都留左 pm class 想問下有冇校車 由深井big提 去禮賢呢 ?? thanx all mami help  

打俾司機問問  96551501

violin 寫道:

ElizabethLAI,

其實我都係揀咗上午班only, 因為覺得pm班d時間不是太好用

‹ 上一主題|下一主題