用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 播道小一下星期便有信知是否取錄啦!心急嗎?有決定未呀? ...
樓主: anniecc28
go

播道小一下星期便有信知是否取錄啦!心急嗎?有決定未呀? [複製鏈接]

Re: 播道小一下星期便有信知是否取錄啦!心急嗎?有決定未呀?

anniecc28 寫道:
Hi Chloeha, 聽了你的經驗真令我羨慕.我並沒有你o甘好彩.因我只報了一間直資.而播道是我們最想入到的.希望承你貴言啦!多謝你的分享.   

anniecc28,
                   當時絕對唔可以用羨慕來形容, 由入讀幼稚園時, 我巳有一間心儀的私校. 為此校我做左好多準備, 但面試前兩天我個女入左醫院, 亦因為咁我和學校拉鋸了一個半月最後連面試機會都無. (學校前言不對後語的態度,令我氣憤)由我女入院後一個半月我每天問自己我錯 ...每天都 :cry:  :evil:   但有人同我講每件事都終有安排......當日雖然覺得老土d ,但今天他所講的巳是事實.
請各位家長放鬆心情去迎接取錄結果

Re: 播道小一下星期便有信知是否取錄啦!心急嗎?有決定未呀?

hi chloeha, 講得好呀!"有人同我講每件事都終有安排......當日雖然覺得老土d ,但今天他所講的巳是事實.
請各位家長放鬆心情去迎接取錄結果 " good! good!

Hi All, 我在另一個論壇見到有人話播道下星期初便出信. 嘩!我要由星期一開始日日都去開個信箱先得 另外自行就拖多兩三日先去交,如果播道ok 在咪唔使交自行啦!! 好心急呀.但唔得就慘囉...... wu wu wu.......
你o地呢,幾時去交自行表呀?係唔係同我一樣等好消息唔交住呀?

chloeha 寫道:
anniecc28,

當時我為佢選左8 間學校

嘩真係要選禁多?我仔學校D家長話選六間 我都覺得駛唔駛禁多.所以我都係同囝囝報咗兩間直資就算了 一間當然係播道,第二果間諗住果仔都可能考唔到嫁啦 : ,不過就算考到我都只會選播道.因為自己都好鍾意間學校

anniecc28
WHERE DID U KNOW IT, I WANT TO KNOW IT TOO
I WANT TO ASAP GET THE RESULT
I will not apply for 自行
15 marks only ,so...........................

me too.....see the picture of the school !!!

so nice   
Haydenlau 寫道:
me too.....see the picture of the school !!!

Let's pray.........................                             
then we have a party               
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Hi, 各位,

有無人收到通知阿,好心急阿,如果有,來報到拉~~~~~~~~    我仲未收到   

hi babyilu, 無呀!無呀!重未收到呀....    我緊張到每日郵差一派完信就即刻開信箱啦! 但係都未有.囡囡都希望ok.成日問我有信未?? 唉!快o的啦,真係心急喇...我自行都冇去交.都想等個好消息. 你呢? 9/30 有冇報聽.我有呀,因我從未聽過,我想了解多些及有機會再遊多一次這美好校園呀!haha        

我都好心急呀! 信呀信呀快D寄黎啦

Hi,anniecc28
我仲未報,但我會去,我下午就打電話報拉~~~~~   

hi babyliu, 我去呀,睇下見唔見到你喇! 同唔同小朋友去呀? 今日收在信喇! 無呀.....信信重係無黎呀!!   

Hi anniecc28,
我唔一定會同小朋友去,驚距坐唔定,影響人地,唔係幾好。你呢?   

Hi babyilu, 我會呀!我上次同囡囡去了一個小學講座,個校長及有教育處的人講選校,一講就講了差一多3個小時,佢都ok呀.不過當然有幾次問我"走未呀"啦!! 我都覺得佢耐力驚人呀! ha ha ha

Hi,anniecc28
係咪聖安德肋阿,我無去,但我有download藜聼,真係好長,你個女女都堅持度,都好犀利喔     

我諗你哋這兩天都唔使咁快check信箱住。
今天收到張學校的通告:有關審批本校學生弟妹入讀小一事宜
那張通告寫校方現正審批來年小一入學之申請,並著本校學生的弟弟妹妹如已報了來年小一,需盡快通知校方,以便校方酌情處理有關申請。
那你們說是不是還要再等等呀

Dennisk 寫道:
我都好心急呀! 信呀信呀快D寄黎啦
芯媽

芯媽,

thanks for info, 心急也沒有,明天唯有先行交「自行」表!

看見大家都咁有heart,我實在好希望全部都能入圍(取錄),唔使再煩麻。
真的願主保佑呢!
芯媽
‹ 上一主題|下一主題