用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇媽咪收到民生信 for 2006-2007幼兒班
樓主: ChloeMak
go

有冇媽咪收到民生信 for 2006-2007幼兒班 [複製鏈接]

Re: 有冇媽咪收到民生信 for 2006-2007幼兒班

收左我囡囡下午班,我是在職媽咪. 應該同媽咪返唔返工無關係既.

Re: 有冇媽咪收到民生信 for 2006-2007幼兒班

我囡囡不被取錄     我都係在職媽咪, 但我同老師講, weekday 我唔會睇佢, weekend 先接佢返屋企. 係唔係就衰咗呢     

jenjen ,

我又覺得唔係喎..我weekday(每日)都返去亞媽度瞓.. weekend同bb一齊返屋企..基本上我每日都見住bb..佢都唔收我個囝..老師問我對佢哋了解有幾多.. 老實講.. 我真係唔識答..我又無親戚/朋友囝囡喺度讀過..我諗係考我嗰 part 衰咗就真..

老師都有問我對佢哋了解有幾多.. 我真係唔識答..我又無親戚/朋友囝囡喺度讀過..我諗我都係同你一樣考我嗰 part 衰咗.

cherrylee,

我都是在職媽咪.
係面試當天有個媽咪話俾我聽,佢個囡讀緊民生小學,她也要同細囝面試,民生對他們沒有特別的優待,所以我覺得民生都幾公平,我唸全職與否都應該唔關事的.

茉莉媽咪 ,

多謝妳給我回應.
我想再八卦問吓民生會看小朋友住處取錄與否??

由 茉莉媽咪 於 2006-01-06 21:24:40

我都收到信啦!民生收了囡囡讀下午班.   
不過我想轉上午班,唔知可唔可以呢?  

茉莉媽咪,
首先歡迎你地入到民生, 話比你知係可以轉上午班的, 但機會唔係好多, 你寫封信去la.早d send 去.

希望你可以轉到la.

oh no.... such a good comment.  My son is lucky as they rejected.  ha ha..

cherrylee:

就連舊生都沒有特別的優待,我唸住處同取錄與否都應該不會考慮掛. (個人意見)

EvaFong88,

多謝哂!你個小朋友係咪今年民生的k1生呢?
其實我都知機會唔係好多,因為當日都有好多人要求轉上午班,我都係唸住試一試.  

EvaFong88 寫道:
茉莉媽咪,
首先歡迎你地入到民生, 話比你知係可以轉上午班的, 但機會唔係好多, 你寫封信去la.早d send 去.

希望你可以轉到la.

請問有冇後備生收到民生電話話取錄?

盛盛媽咪,

我都無親戚/朋友囝囡喺度讀過, 連老師都無問我對佢哋了解有幾多, 講完我weekend先見囡囡之後就走得. :cry:  :cry:  :cry:
你有冇其他學校知道收你個囝呀
我都唔知算 :cry: 冇學校收囡囡     

仲未收到呀! 係咪唔收?! 定民生未攪掂?

chuchuma 寫道:
請問有冇後備生收到民生電話話取錄?

jenjen,

冇學校收你既囡囡? 你總共報左幾多間啊?

jenjen,

真係無學校收你囡囡呀..你試吓逐間打電話去問吓.. 有d幼稚園可能仲有位架..

盛盛媽咪,

你決定俾囝囝都邊間未呢??

醒目開學勳章

hi 各位媽咪,

妳地交了留位費未?決定7月定8月再返學校交錢, :  :
我囡囡下午班,但我轉上午唔知幾時先知啦!!!

茉莉媽咪,

收咗而又交咗留位費既.. 只有約克.. 如果宣道唔收就會讀約克  

盛盛媽咪,

讀約克好呀    ,我朋友個e生仔都係讀約克,
最後入了喇沙.希望你囝囝都可以入到你心儀的小學.

盛盛媽咪 寫道:
茉莉媽咪,

收咗而又交咗留位費既.. 只有約克.. 如果宣道唔收就會讀約克  

Pearlma,

我總共報左4間.
‹ 上一主題|下一主題