用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 可否介紹將軍澳有沒有好的 playgroup 返?
樓主: Luzern
go

可否介紹將軍澳有沒有好的 playgroup 返? [複製鏈接]

Re: 可否介紹將軍澳有沒有好的 playgroup 返?

十月媽咪,

我諗除了"培正"之外,其他你都可以試吓, GOOD LUCK!

十月媽咪
甘你可以排下kids playhouse,
有位米再試下law.

Evafong 88
原來你仔仔讀民生,我有朋友個仔都係今年讀k1,
之前你仔仔返kid's playhouse返邊日呀,
女女返1,3,5, - 10:00

MMM888,

仔仔返kid's playhouse 之前返 1,3,5, 但係佢返到 JAN 2005, 就冇返, 去左讀K1下學, 因為佢係大仔!

十月媽咪
我個b在03年的時候都是返過這間Kids Playhouse的,不過都只是逄星期六上一堂,我覺得他返這個幾好呀,由開初怕羞仔到後來能夠自己主動和人玩,而我自己會選擇這間playhouse是因為當時的教師(外籍)是我個仔現在所讀的學校教師,他們會用教幼稚園小朋友的方式來教小朋友,這樣可以令到小朋友上幼稚園時快些適應。

MMM888,
我聽日會打電話去排住隊先架喇, 希望過左中秋節之後or最遲十月可以有位上堂啦!

herman-mame,
原來佢地既外藉老師係學校教師唻架, 咁又幾好喎!  

EvaFong88,
培正, 唉...直頭唔駛諗添啦! 表都拎唔到呀! 嘥鬼氣!  :evil:

我囡囡都係返海悅豪園的kids playhouse!我覺得幾好,個囡囡重成日返黎唱老師教佢D歌仔,老師又有愛心同耐性,最重要佢學到先舉手!比以前返某playgroup唔識守秩序好了很多!經過商場重拖我去門口話要返學!同埋佢返了兩個月, playhouse重比了份評估等我了解她要改善的地方!我由上年9月排到今年7月(逢星期六上堂)

oh no, 要排咁耐????

頭先打左電話留位喇, 聽日去報名兼畀錢交學費, 下個月第一個星期一就開始上堂, yeah! 希望阿女會習慣響呢間pg上堂啦!  

十月媽咪
甘快就有位啦,米好LAW,
甘一個星期返幾多日呀,
駛唔駛陪架.

MMM888,
我個女未夠兩歲, 所以要陪呀! 而家報左逢星期一三, 由下個星期三開始, 暫時淨係交左九月份既學費, 個姐姐話九月尾先交十月既學費喎!
‹ 上一主題|下一主題