用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 可否介紹將軍澳有沒有好的 playgroup 返?
go

可否介紹將軍澳有沒有好的 playgroup 返? [複製鏈接]

可否介紹將軍澳有沒有好的 playgroup 返?

唔該

Re: 可否介紹將軍澳有沒有好的 playgroup 返?

Luzern
我會介紹你去坑口海悅豪園的kids playhouse,
我女女由上年12開始返,
到今年佢剛讀k1,
都仲有返星期六,
我覺得佢係樹學倒好多野,又開心,
有得食,有勞作,又有外籍老師,
價錢唔太貴..
講到我好似賣廣告甘,不過我真係好滿意,
不餘你自己打去問下,
因佢都好多人排隊架.(不過佢最細年齡係20個月,
如你女女未夠可以排定先,聽人講試過排幾個月架)
tel: 2705 5123

MMM888

唔該晒您呀~
係唔係一星期返5日架~
可唔可以講下學費幾多呢?
返幾多個鍾?
可唔可以先因為我解答一下先呢? thanks.

將軍澳有無d一個星期返幾日, 又唔太貴既playgroup呢

MMM888,
嗚嗚, 呢間KIDS PLAYHOUSE加左價呀, 同埋真係好FULL, 我本來想同阿女報逢星期二四, 不過個姐姐都話無位! 佢話淨係得番星期一三OR淨係上星期五都得喎!
其實我都有諗過, 不如索性一星期返五日, 每日個半鐘, 但二千二好似貴左少少! 不過聽講佢地係有三個老師一齊上堂的, 室內環境亦都好乾淨同埋燈光好光猛, 我個女一經過就話要入去玩架喇! 睇唻遲少少真係要同佢轉一轉返呢度先得喇!

Luzern
不餘你pm個fax no.比我
我手頭有份list你睇下啦.

十月媽咪
比你一講,我即刻睇返個list,
原來真係加左價,因我女女已k1,
我無再留意個邊
佢現在就淨係返緊星期六,
不過要自己上堂.
其實返左甘耐,我覺得女女真係返得好開心同學倒野,
本來我都有捻過,返左學唔返呢樹,
但係8月中的時候,個樹的老師,
居然會打來問女女返幼稚園返成點,
我會覺得佢地真係用個心去教小朋友law,
所以我都比女女再返落去.

我個仔之前都係到返的, 現在正式讀k1, 我都係覺得佢地教得好好, 我個仔仲問我可唔可以淨係返kids playhouse 唔返k1, 咁你地諗到小朋友一定鍾意.   

十月媽咪

我個囡8月一星期返2日, 今個月開始一星期返五日(第一個星期日日上堂都喊, 因為無得一起陪上堂), 雖然$2,200好似貴咗少少(我排時係$1,800), 不過我個囡都幾鍾意返呢度! 有時佢地會有4個MISS一起上, 阿Q d其實$2,200都唔貴LAW!

話時話, 我都排咗幾個月!

十月媽咪 寫道:
MMM888,
嗚嗚, 呢間KIDS PLAYHOUSE加左價呀, 同埋真係好FULL, 我本來想同阿女報逢星期二四, 不過個姐姐都話無位! 佢話淨係得番星期一三OR淨係上星期五都得喎!
其實我都有諗過, 不如索性一星期返五日, 每日個半鐘, 但二千二好似貴左少少! 不過聽講佢地係有三個老師一齊上堂的, 室內環境亦都好乾淨同埋燈光好光猛, 我個女一經過就話要入去玩架喇! 睇唻遲少少真係要同佢轉一轉返呢度先得喇!

哎吔, 畀你地搞到我越唻越有興趣幫阿女報名添, 咁睇唻...唻緊我要轉一轉阿女d pg安排先得喇! 我想問下, 係咪真係好多人報, 同埋係咪要排好耐隊架? 我個小朋友下個月先兩歲, 咁兩歲畀唔畀家長陪架? or只可以佢地自己上堂?  

MMM888,
我想問下呢, 咁你係咪一直都畀囡囡返KIDS PLAYHOUSE, 無畀囡囡返幼兒園呀? 同埋你囡囡而家響邊樹讀K1呢? 我咁八卦, 唔好意思呀, 自從搬左唻TKO, 我就一直都煩阿女既升學問題, 今年要同阿女報出年K1喇, 所以想知多少少! 同埋我仲煩緊畀唔畀阿女讀N1呀? 你覺得有冇呢個需要呢? 咁多問題, 唔好意思呀!  

十月媽咪
唔好甘講,我女女都係十月出世架,
不過係02年law,
所以今年岩岩讀緊k1,
佢淨係逢星期六先返kids playhouse咋,
現在都係佢自己返,不過上兩堂都有喊下,
可能唔慣無人陪,因上年一開始返時,
佢已經係有人陪返.

講返幼稚園問題,你住邊樹呀,
現在女女就係將軍澳宣道幼稚園返緊(坑口),
點解選呢間學校,因係朋友介紹,
而且間學校好難得會開每星期一次的預備班比小朋友返,
甘我女女開學後都係喊左兩日就好開心甘返學啦,
可能之前都熟習左間學校啦,因都返預備班返左幾個月架,
所以我覺得你可以去參觀下間學校law.

至於選邊間幼稚園,將軍澳好多選擇,
你真係要親自去參觀下,同老師傾下計
先可以選擇到,我上年同你一樣係甘煩架.

另外返n1,我女女最初兩歲時,
我有比佢返過,不過每一日都唔想返,
而且喊到死去活來,之後返左一個月我就無再比佢返,
甘岩kids playhouse又有位,比佢去返kids playhouse law, 我當日就選一星期返三日,你係自己湊定邊位湊女女呀,如果自己湊可以唔駛返n1啦.

十月媽咪,

個人意見, 我會覺得返住play group 先, 之後等佢知好玩,先係下學期同佢返n1,這個都係我自己的做法.

MMM888,
我住響調景嶺果邊呀, 其實而家一直同佢返緊坑口翠茵小宇宙既PG, 基本上佢都返得好開心, 同老師亦都玩得好夾, 每日我問番佢同老師做過D乜, 佢都好開心咁話我知架! 但我就嫌有時人多 (有時一班會有12-14個小朋友), 但老師依然只得兩個, 兼顧方面唔係咁夠, 雖然話我可以陪住我個小朋友, 但我想佢接觸多D老師, 唔係接觸多D我囉!
囡囡係我自己湊架, 我老公就想我畀阿囡返N1, 咁我可以有番多少少私人時間, 但我個囡個個月都病下先安樂既, 一病就起碼個幾星期, 我驚佢返N1之後, 睇醫生多過返學呀!
原來你FINAL都係揀返TKO既幼稚園呀, 咁當初你有冇幫囡囡報考九龍區既幼稚園呀?

EvaFong88,
我囡已經返緊PG喇, 不過我想同佢轉番一D師生比例低D既PG, 等D老師可以兼顧到小朋友, 唔駛下下靠家長嘛!

十月媽咪,

我之前返kids playhouse, 都係覺得可以比小朋友多d接觸老師.我都明白你的諗法,但係記住家長的配合都好重要 .

我諗你都有諗過同小朋友係九龍區報幼稚園,我的小朋友都係係九龍區讀的, 因為我諗住比佢試吓, 唔得先入返TKO, 但係現在見到佢都ok!

其實小朋友唔會覺得辛苦, 只要唔好比壓力佢地就ok!

EvaFong88,
咁你小朋友響九龍區邊間讀幼稚園呀! 我同老公商量過之後, 決定會報兩間香港區, 其餘既都報晒九龍區, 將軍澳區既, 都會揀一兩間唻報, 但就只係後備, 即係出面果d唔收至再算! 其實唔係話tko既幼稚園唔好, 只係我娘家響馬鞍山, 如果阿女真係要響tko讀幼稚園, 咁有時我有乜頭暈身慶or有乜私人野要做下, 想返娘家搵阿媽幫手睇住阿女的話, 都會好唔方便, 所以我地會首選番響比較中間位置既九龍區, 咁相信響馬鞍山出九龍都唔太麻煩嘛!
其實我唔係驚阿女辛苦呀, so far我見佢都好enjoy返pg的, 只係呢個孱弱小女孩, 唉...真係...

十月媽咪,

我的囝囝係讀"民生書院幼稚園"的.

EvaFong88,
民生好似話唔收細仔細女的, 是嗎?

十月媽咪,

我見佢有d同學都係10月 & 12月都有的, 請放心啦, 你現在巳經同佢返學,佢到時都會定D, 因為巳經見多D人, 唔會咁怕生.

EvaFong88,
係? 咁我可以叫我d friend放心報喇, 佢地就係驚報唻都嘥氣, 所以左諗右諗都唔知報唔報好, 而家可以試下喇! 謝謝你呀!  
‹ 上一主題|下一主題