用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖方濟各英文小學面試時間
go

聖方濟各英文小學面試時間 [複製鏈接]

聖方濟各英文小學面試時間

剛剛收到信,11月4 日11am面試。想問下有無人知有幾多人報名 ?

Re: 聖方濟各英文小學面試時間

星期六交表格,咁快收到信。嘩!好有效率喎。不過當日見到的老師都好有愛心及逗下小朋友傾計,如果不用考試就好了。   

是否人人有得in? 還是已經看了家長submit 的 profile 而作初步挑選?

我都覺得效率十分高。
應該是人人都有得in,全部係11月4 日。

我都覺得超快, 唔通星期六黃昏立刻寄信?星期一下午就收到.
該用戶已被刪除

yes, the school is very efficient, I received the letter in Monday afternoon too.  

由 many 於 2006-10-23 20:43:32

各位,

請問知唔知interview係咩形式同用咩語言來面試?要唔要見埋家長?
另外,聖方濟各在音樂,美術,運動...等,在小一面試時,對小孩要求高唔高?

thx

去年經驗, 音樂,美術,運動...等都唔使睇, 只要能於90分鐘內完成一份十一頁紙, 達小一程度的試卷便可, o甘收o既就梗係最高分o既百幾人啦.

I just check my mail box, no letter from SFA so far!??
I submit the form in last Sat. afternoon!

junko
lemon 寫道:
yes, the school is very efficient, I received the letter in Monday afternoon too.  

我以前交表那天便即時派回面試時間。

請問各位已收到面試時間的媽咪,是否在早上已交Form呢?因我是下午二時左右交表,到e+都未收到通知.

星期一下午就收到信啦, 我是星期六下午才交表的, 不過我曾要求在11月4日上午八時interview, 但最後佢都是排了在11:00, 甘我就唔得啦, 因為要去in  CKY, 如果比我選, 我會選cky多過st. Francis, 因為我老公話佢唔中意個校址喎

不過, 甘傳統既學校, 入到就要預左家長會好辛苦的。
該用戶已被刪除

請問除筆試外,仲會唔會個別接見/分組面試﹖ :

舊年筆試考了7 pages, 50分鐘後放人,但班班放的時間都不同,可能要睇個班有多少小朋友及完成快慢.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

吓,中、英、數、常外仲有d咩,點解佢地會唸到七張paper去考一班5歲o既小朋友架。

shiro! 寫道:
吓,中、英、數、常外仲有d咩,點解佢地會唸到七張paper去考一班5歲o既小朋友架。

更正, 係 7 pages 先岩.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

我在中午12:30交表, 到e+都未收到
ACHOI 寫道:
請問各位已收到面試時間的媽咪,是否在早上已交Form呢?因我是下午二時左右交表,到e+都未收到通知.

me too ... no letter from SFA!

junko  

We got the letter yesterday.  My boy is 10:30am.  We hand in the form on Saturday morning.
熙熙&樂樂媽咪
‹ 上一主題|下一主題