用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 翠茵小宇宙幼稚園 新寶城翠茵PN interview
go

新寶城翠茵PN interview [複製鏈接]

請問大家收到interview 信未?唔知幾時開始呢?南風綠茵就約了9月28日。你地呢?

0    0    0    0

回覆:新寶城翠茵PN interview

打去學校問話十月開始根據輪籌號碼排隊in,約九月尾會寄信通知面試日期和時間,若十月中都未收到信就打去學校問!

回覆:Doyoobi 的帖子

Thanks! 我今日都打去問咗,10月5日開始in, 九月尾先寄信,所以大家都未收到。

有無媽媽可以share 下 會in D 乜架?

回覆:sakbbjaijai 的帖子

都係問下生活習慣,然後比D玩具小朋友玩下,再問下你點解鍾意佢地學校!很簡單,約5分鐘!

回覆:Gabriel93010 的帖子

今日收到信,真係10月5日in.

引用:今日收到信,真係10月5日in. +

原帖由 Gabriel93010 於 13-09-19 發表
今日收到信,真係10月5日in.
你係咪好早排隊交表呀?排幾號呢?因為學校話跟交表冧巴去訂面試日期!

好想知究竟係唔係先到先得, 好多人話新都城係,新寶城唔係,只係有得早D in

新寶城同新都城都一樣!我係一早排!

面試: 5 Oct 09:00

你地咁早in,  係唔係大B?

係咪大B ??
點解我都未收到信 ??

我個係七月B, 我排頭幾十,所以可能有得in先。Greenville 一般都係跟number in, 我估第一日可能只in 100-150 個,所以仲有好多人未收到。其實好多人排幾間,最後會放棄, 唔好急。

引用:新寶城同新都城都一樣!我係一早排! +

原帖由 Gabriel93010 於 13-09-20 發表
新寶城同新都城都一樣!我係一早排!
一樣先到先得,定先到先in?  但唔一定得? 我聽人講新都城in 完即收, 但新寶城唔係, 仲有人in 完無 offer,  早排只係早In........

收到信,新寶城,10月19日in,撞咗安寧綠茵個期,唔知改邊間in先會好啲呢?

引用:收到信,新寶城,10月19日in,撞咗安寧綠茵

原帖由 Doyoobi 於 13-09-25 發表
收到信,新寶城,10月19日in,撞咗安寧綠茵個期,唔知改邊間in先會好啲呢?

...
邊間排前D 就改另一間。。。我都撞左,諗緊轉邊間。。。

引用:收到信,新寶城,10月19日in,撞咗安寧綠茵

原帖由 Doyoobi 於 13-09-25 發表

...
當然in 翠茵,綠茵常寧太新,用家話常寧課程與南豐不同,教師新也常換,對比其他幼稚園不太nice,但翠茵新宝城難入,常寧易入。你可試改常寧in時間,或遲到in常寧

引用:Quote:原帖由+Doyoobi+於+13-09-25+發表收

原帖由 walalala 於 13-09-26 發表
當然in 翠茵,綠茵常寧太新,用家話常寧課程與南豐不同,教師新也常換,對比其他幼稚園不太nice,但翠茵新 ...
有同感!不過翠茵排得非常之後,收都可能得番下午班lu!不過若果成功都會讀

細女會幾時安排面試?

7月b...排14幾,岩岩收到信26號in...9點幾,係咪即刻知收唔收?請問in左既家長,如果國際班係in中文定英文?

‹ 上一主題|下一主題