用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91網既jm可唔可以分享下你們選擇咩學校?? ...
go

91網既jm可唔可以分享下你們選擇咩學校?? [複製鏈接]

91網既jm可唔可以分享下你們選擇咩學校??
次序係點呢??
   3    0    0    0

引用:91網既jm可唔可以分享下你們選擇咩學校??次

引用:Quote:原帖由+fingiu+於+13-01-19+發表91網

原帖由 gcf_cyrena 於 13-01-19 發表
我岩岩填完,我見到超多睇人填沙呂第1,有1~2填一呂,我望到有兩個媽媽填2~朱小,另外一個填2~梁小…我自己 ...
我填:一呂 ->蕭小 ->田小

其實就算我如果中到第二、三志願, 我都會去叩門。

引用:Quote:原帖由+fingiu+於+13-01-19+發表91網

我岩岩填完,我見到超多睇人填沙呂第1,有1~2填一呂,我望到有兩個媽媽填2~朱小,另外一個填2~梁小…我自己 ...
我到既都係沙呂

我都交左表喇! 1. 培基 2. 梁小 3. 蕭小, 我望到有4,5個填朱小第一, 祝大家好運!

回覆:91網既jm可唔可以分享下你們選擇咩學校??

乜唔係要明天下午至準講咩,呵呵。

丨1沙吕2梁小3循道衛理 good luck everybody,

除左見到沙呂,仲有培基都好多人選,反而一呂冇見到,唔通真係個個都怕國教同課程較深同谷?其他同學仔家長分別不同時段去,又係見到不少選培基,沙呂,一胡,但冇見一呂!老公仲話早知轉軚一呂

引用:Quote:原帖由+gcf_cyrena+於+13-01-19+發表

回覆:nc2000 的帖子

自行之後,一呂得返43個位,填嚟做乜,做炮灰咩。

gcf_cyrena 發表於 13-1-20 00:18
我想問大家知唔知叩門是應幾時去??是一拎
完入學註冊證,就去???

...
有些學校會註明邊幾日收叩門form (間間都會唔同), 通常佢地
在統一派位前都會在學校的網頁內寫明, 到時就要留意。

今年競爭好大, 一呂/沙呂/培基/朱小 都似乎好多人揀, 仲要
一呂/沙呂 叩門 都要1-1-1, 到時叩門實會大把人爭...

引用:自行之後,一呂得返43個位,填嚟做乜,做炮

原帖由 dlee_ca 於 13-01-20 發表
都唔係呀,我囡囡讀的幼稚園,起碼有三分一人報一呂呀。其實報一呂同沙呂,好睇你住邊區。住一城的,好少選沙呂,住沙田圍的,好少選一呂。

引用:自行之後,一呂得返43個位,填嚟做乜,做炮

原帖由 dlee_ca 於 13-01-20 發表
其實培基都係得49個位,多一呂6個咁大把!沙呂雖有65個位但超多人選,咁既情况下,如果人人咁諗,選一呂未必係炮灰!

一胡唔多人選第一?

引用:一胡唔多人選第一?

原帖由 kiukiupig 於 13-01-20 發表
一胡唔多人選第一?
成個第一城,加愉田苑同愉翠苑,得兩間小學(一呂、一胡),你話多唔多人爭?

gcf_cyrena 發表於 13-1-19 13:37
我問定ka ja~!!我個女未咁快要選學校....佢今年9月先k1...但我唔係住開li邊...所以好緊張....問定大家意見ma~!!

ihaveawish 發表於 13-1-19 17:00
我都交左表喇! 1. 培基 2. 梁小 3. 蕭小, 我望到有4,5個填朱小第一, 祝大家好運! ...
想問...培基係直資小學定係政府學校??

alicecalr 發表於 13-1-20 01:09
有些學校會註明邊幾日收叩門form (間間都會唔同), 通常佢地
在統一派位前都會在學校的網頁內寫明, 到時就要 ...
唔好意思....想問咩叫1-1-1 ar??

1-1-1 即自行揀佢, 甲一揀佢, 乙一也揀佢....我今次就係 1-1-1 都係朱小, 6月無 LUCK 就要叩門了.........

其實我到唔係好明白..可能我未去到你們的情況...

甲一...乙一...又是什麼呢??
是否k3一開學就要選定小一呢??自行扣門又要幾時開始扣呢??
真係唔好意思...我問咁多野...
因為想了解定...
‹ 上一主題|下一主題