用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K 1 I 聯盟
樓主: RYANLIUMUM
go

K 1 I 聯盟 [複製鏈接]

Hello 各位KV K1I Daddy & Mummy,

因為computer壞左,好耐冇上黎,你地 11/25 攪fuction, Sonson一家都o.k.
雖然late 左,但都好多謝你地嘅 key pack & candy. 我重以為 Miss Chong 比tim.  Sonson 真係唔多掂,唔係上到黎,佢都冇話比我廳有咁多野.我重拾拾吓tim.

原文章由 RYANLIUMUM 於 07-11-13 20:04 硐表

其實好多幼稚園都有閱讀計劃,kv 只係要求親子閱讀咁簡單:
我有啲friend啲幼稚園仲誇張 除咗讀之外,又要做paper work 又要去圖書館攞資料,仲有要以填色來表達自己對睇完書後既心情,仲要一個月12本圖 ...

原文章由 kcf 於 07-11-15 12:05 硐表
Hello 各位KV K1I Daddy & Mummy,

因為computer壞左,好耐冇上黎,你地 11/25 攪fuction, Sonson一家都o.k.
雖然late 左,但都好多謝你地嘅 key pack & candy. 我重以為 Miss Chong 比tim.  Sonson 真係唔多掂,唔係上到 ...

真係開心見到你 係呀,我哋11/25有gathering 响警察會,應該係上午,因為遊戲室小人啲.如果下午就好多人啦 玩完之後就食埋lunch 囉咁就暫定11/25 上午10:00 我响正門等你哋呀  
仲有yy-pig 呀,我都好耐無見佢上chat room,唔知佢join 唔join 我哋呢: 多啲人好玩啲嗎

RYANLIUMUM,

今次function 我地以你做搞手, 不如我地個別比電話號碼比你, 方便你聯絡啦, 而且我地個個又唔係成日上到網

我pm比你啦

原文章由 luiluimama 於 07-11-15 18:06 硐表
RYANLIUMUM,

今次function 我地以你做搞手, 不如我地個別比電話號碼比你, 方便你聯絡啦, 而且我地個個又唔係成日上到網

我pm比你啦

LUILUIMAMA 我啱啱打電話去警察會問過關於PARKING既問題 $20蚊一個鐘 仲有呀你可唔可以將我個电話pm 被佢哋呀,因為我pm唔到被佢哋呀: thank you very much

已pm左比kcf同shc啦

原文章由 RYANLIUMUM 於 07-11-16 16:01 硐表

LUILUIMAMA 我啱啱打電話去警察會問過關於PARKING既問題 $20蚊一個鐘 仲有呀你可唔可以將我個电話pm 被佢哋呀,因為我pm唔到被佢哋呀: thank you very much ...

原文章由 luiluimama 於 07-11-17 15:27 硐表
已pm左比kcf同shc啦

RE-LUILUIMAMA ABOUT PARKING

原來警察會門口正門(西洋菜街近界限街)有20幾個咪錶位,$8一個鐘咋 通常佢哋都泊响出面因為平啲: 如果個日咁早到,應該仲有好多咪錶位,你到時留意吓呀,希望呢啲資料幫到你啦

真係唔該哂你幫我pm被佢哋,不過好似仲有yy-pig 呀,佢之都提意過去香港動植物公園,不如通知埋佢囉

任務完成, 已經pm左比YY-pig啦

原文章由 luiluimama 於 07-11-18 22:41 硐表
任務完成, 已經pm左比YY-pig啦

真係唔該晒你 呢幾日比較busy ,所以咁遲先上chart room
呢幾日收到老師被既植物喎: 唔知幾時先開花呢 仔仔話如果開花要影張相被老師睇嫁

原文章由 RYANLIUMUM 於 07-11-20 00:14 硐表

真係唔該晒你 呢幾日比較busy ,所以咁遲先上chart room
呢幾日收到老師被既植物喎: 唔知幾時先開花呢 仔仔話如果開花要影張相被老師睇嫁 ...

今曰去咗接仔仔放學 咁耐都係第一次接佢,原來學校規定所有校車有優先權入先,反而家長要响門口等,因為避免混亂 因為我無接仔證,所以學校要check埋我ID 先被我接感覺上都認真

我認同真是一所嚴格及認真的學校....因我影學生相都影左第三次先收貨..哈 (原因1.自己印, 2.校服有名牌)衰大意
囡囡前晚唱歌仔 : 小猪小猪,肥嘟嘟, 吃飽愛睡苦嚕嚕!
做埋動作似足佢自己,都係懶訓猪一名:
中:猫字 : 佢話猫字有好多鬚鬚呀,老師用想像力,影像法教小朋友中文字,怪不得佢認字甘快學識啦 !
原文章由 RYANLIUMUM 於 07-11-20 22:53 硐表 今曰去咗接仔仔放學 咁耐都係第一次接佢,原來學校規定所有校車有優先權入先,反而家長要响門口等,因為避免混亂 因為我無接仔證,所以學校要check埋我ID 先被我接感覺上都認真 ...

有個同學仔叫梁頌旻請去生日會(12月9日), 你地有無收到invitation card呀?

hi luiluimama, 吾好意思遲左pm俾你添!
我都收到邀請咭, 吾知係咪有上這bk傾計的媽咪請呢?不過吾緊要,遲d星期日便知了,我諗生日會小朋友大家一齊玩一定好開心!

原文章由 luiluimama 於 07-11-23 20:24 硐表
有個同學仔叫梁頌旻請去生日會(12月9日), 你地有無收到invitation card呀?

原文章由 shc 於 07-11-23 23:22 硐表
hi luiluimama, 吾好意思遲左pm俾你添!
我都收到邀請咭, 吾知係咪有上這bk傾計的媽咪請呢?不過吾緊要,遲d星期日便知了,我諗生日會小朋友大家一齊玩一定好開心!

...

有呀 仲有埋張相响邀請card入面,我諗應該係請晒所有同班同學嫁: 咁我哋响25/11 上午10:00 既funtion 係咪都係得我哋四個party (luiluimama, shc ,kcf  ) yy-pig 好似仲末覆,唔知佢
join 唔join 我哋呢?  
仔仔見到佢啲同學一定好開心

sorry to bother KV mama. My daughter has just been accepted by KV. Are there any Tsing Yi mama? May I know how much time does it travel from "灝景灣"to the campus by school bus?

原文章由 ahchungma 於 07-11-24 17:27 硐表
sorry to bother KV mama. My daughter has just been accepted by KV. Are there any Tsing Yi mama? May I know how much time does it travel from "灝景灣"to the campus by school bus?

hello 各位媽咪 明天上午10:00 警察會正門見

re-ahchungma

原文章由 RYANLIUMUM 於 07-11-24 21:37 硐表

hello 各位媽咪 明天上午10:00 警察會正門見

你問有關校車去青衣要幾耐?sorry 我都唔係好清楚,但我仔仔搭校車由油塘出發到kv 大約都要35分鐘既車程,希望呢啲資料幫到你啦

原文章由 RYANLIUMUM 於 07-11-24 21:58 硐表

你問有關校車去青衣要幾耐?sorry 我都唔係好清楚,但我仔仔搭校車由油塘出發到kv 大約都要35分鐘既車程,希望呢啲資料幫到你啦

liuluimama 你去咗邊度呀 今日我哋(ryanliumama,kcf,shc)响警察會門口等咗你好耐,打你电話又唔通,你無事呀嗎?好擔心你呀 你係咪去錯地方或者記錯日子呀 覆返我哋呀

真係萬二分抱歉呀, 我今日突然有事黎唔到, 因為我個親戚癌症(淋巴癌)復發, 情況唔係咁好, 今朝一早我阿媽叫我去睇佢, 因為急得滯, 我又無帶save左你個tel no果個電話, 所以打唔到比你, 真係非常唔好意思呀

希望12月9日可以見到面, sorry again呀

原文章由 luiluimama 於 07-11-25 18:39 硐表
真係萬二分抱歉呀, 我今日突然有事黎唔到, 因為我個親戚癌症(淋巴癌)復發, 情況唔係咁好, 今朝一早我阿媽叫我去睇佢, 因為急得滯, 我又無帶save左你個tel no果個電話, 所以打唔到比你, 真係非常唔好意思呀

希望12月 ...

希望你個親戚可以大步攬過啦 唔緊要嫁下次再約出嚟玩過呀
生日會個日我都應該會去嘅:

多謝你地, 再講多次唔好意思呀

12月9號如無意外我都會去, 可以見下個女既其他同學仔
‹ 上一主題|下一主題