用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K 1 I 聯盟
go

K 1 I 聯盟 [複製鏈接]

HELLO 我係 RYAN LIU MA MA , K 1 I 家長可以响呢度盡情發揮
   1    0    0    0

have our home lu, hehe

原文章由 RYANLIUMUM 於 07-9-24 15:51 硐表
HELLO 我係 RYAN LIU MA MA , K 1 I 家長可以响呢度盡情發揮

手冊濕晒

/
原文章由 luiluimama 於 07-9-24 21:11 硐表

HELLO , 請問你哋BB既手冊同理課本有冇濕到,我個仔隔幾曰就濕晒,整到我耍幫佢晾乾啲書本同手冊,唔知你哋有冇同樣既問題呢

HELLO

原文章由 luiluimama 於 07-9-24 21:11 硐表

HELLO LUILUIMAMA 可唔可以傾吓

我又無咁既情況喎, 係唔係條濕毛巾整濕左呀?

原文章由 RYANLIUMUM 於 07-9-27 22:20 硐表

HELLO LUILUIMAMA 可唔可以傾吓

手冊濕咗

原文章由 luiluimama 於 07-9-27 23:34 硐表

但係條濕毛布盒冇打開点解呢

原文章由 luiluimama 於 07-9-27 23:34 硐表

但係我就見佢個杯蓋成日打開咗,唔知係咪倒濕咗呢

極有可能啦

原文章由 RYANLIUMUM 於 07-9-27 23:55 硐表

但係我就見佢個杯蓋成日打開咗,唔知係咪倒濕咗呢

Hello K1I mummy & Daddy,

我又黎嗱!我係sonson mum. Sonson 上星期五晚got sick, 一直都冇返學,尋日已經好番,但都想佢休息多d, 又怕會傳染人, so, sonson都會10/2 至返學,呢幾日唔知有咩特別野呢.

無咩特別野呀, 只係派左d小朋友既勞作

學左"A" - 有隻飛機同埋有隻蘋果

仲有, 派左一張通告, 問你有無小朋友要申請下年入學

報告完畢

祝你仔仔身體健康啦

原文章由 kcf 於 07-9-28 12:11 硐表
Hello K1I mummy & Daddy,

我又黎嗱!我係sonson mum. Sonson 上星期五晚got sick, 一直都冇返學,尋日已經好番,但都想佢休息多d, 又怕會傳染人, so, sonson都會10/2 至返學,呢幾日唔知有咩特別野呢. ...

原來你地係呢度!
son mum,早日康復。仲有, 未訂冬季校服就要在 3 Oct 交支票同訂購表夾手冊俾老師, 會通知 在27oct取校服。
吾知係吾係每個英文字母都會有2隻歌
亞女唱左2個"A"英文歌仔: 飛機歌 , 蘋果歌

原文章由 luiluimama 於 07-9-28 22:52 硐表

...

hi luiluimama,
我想問你地o個張圖晝(有隻飛機同埋有隻蘋果個張)有無填左顏色架? 我個仔個張無填顏色,係咪要我地教佢填呢???

原文章由 luiluimama 於 07-9-28 22:52 硐表

仲有, 派左一張通告, 問你有無小朋友要申請下年入學

報告完畢

祝你仔仔身體健康啦

...

waiwing,

係ar,張圖畫係無填顏色ga,要佢自己填完然後連埋張"A"字放入"My First Picture Dictionary" file。我記得8月30日orientation時老師講過。

原文章由 waiwing 於 07-9-29 14:04 硐表
hi luiluimama,
我想問你地o個張圖晝(有隻飛機同埋有隻蘋果個張)有無填左顏色架? 我個仔個張無填顏色,係咪要我地教佢填呢???

中秋 and 國慶 快樂

原文章由 chingchingb.ma 於 07-9-30 08:50 硐表
waiwing,

係ar,張圖畫係無填顏色ga,要佢自己填完然後連埋張"A"字放入"My First Picture Dictionary" file。我記得8月30日orientation時老師講過。

呢幾日掛住同仔仔去街街.所以好耐冇上chat room 傾吓
明天又係holiday 你哋會唔會有funtion 呀

原文章由 RYANLIUMUM 於 07-9-30 13:07 硐表

呢幾日掛住同仔仔去街街.所以好耐冇上chat room 傾吓
明天又係holiday 你哋會唔會有funtion 呀

仲有son mum 仔仔早日康復

咁個file (My first picture dictionary)洗唔洗帶返學呀?如果唔洗,咁老師咪唔知道佢在家填左顏色囉??

原文章由 chingchingb.ma 於 07-9-30 08:50 硐表
waiwing,

唔洗ga,好似親子填色咁,填完就put in file,到集齊26個alphabets,就會成為小朋友一本unique o既 "picture dictionary"。

原文章由 waiwing 於 07-9-30 13:20 硐表
咁個file (My first picture dictionary)洗唔洗帶返學呀?如果唔洗,咁老師咪唔知道佢在家填左顏色囉??

hi 咁多位媽咪, 我亞仔又係K1I班, 叫"甘甘"。

阿仔今日唱左首歌Good afternoon連鞠躬動作, 好得意。

Good afternoon,
Good afternoon to my dear friend.

學校派回了兩本書, "開學了"及"我學會了什麼?"
還需帶回學校上課嗎?

fooky :loveliness:

嘩, 你又真係勁好記性囉, 真係完全唔記得呀

waiwing,

第1本係"開學了",上星期四已經教完並已chopped "我學會了",唔洗再帶返學!

第2本係"你會做甚麼",上星期五先派發的,所以要帶!

原文章由 fooky-hk 於 07-10-1 18:31 硐表
hi 咁多位媽咪, 我亞仔又係K1I班, 叫"甘甘"。

阿仔今日唱左首歌Good afternoon連鞠躬動作, 好得意。

Good afternoon to my dear friend.

學校派回了兩本書, "開學了"及"我學會 ...
‹ 上一主題|下一主題