用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 蕭明女校
樓主: mabelc
go

蕭明女校 [複製鏈接]

唔試唔知,唔試會唔會後悔?會就一定要試。

ktdanielli 發表於 16-1-5 14:00
選校quota 只得2次, 一定要有把握,所以才問來問去。
自行同抽獎有著複雜問題,如果你確定你囡囡係B1學生,自行選擇只係為咗入到所選嘅學校,而唔係想入嘅學校,到時見到其他比囡囡差的B1同學都入到妳囡囡喜歡嘅學校,你同你囡囡會唔會後侮先,因為你選自行會收你嘅學校,而如你所願收咗你,你就無得抽學校嘅機會。

ktdanielli 發表於 16-1-6 10:31
更係唔後悔。自行和抽獎都是揀同一校做第一。
亦都係大部份人的選校方法,我校很多家長自行只填自行1,就係怕填自2時,比自行2收咗,無咗抽獎嘅機會。
所以學生抽獎一定設保險線,怕唔知碌咗去邊,同埋要預備定去第幾選擇就要叩門嘅準備。

dobbybabie 發表於 16-1-6 14:47
咁你小朋友學校家長應是仁紀或仁立了,林護有聯系位抽,正常非林護唔嫁既同學祗選—間好正路。如唔是雙仁既 ...
其實我都有個好有趣嘅問題想知,有無雙仁學生自行1填林護,自行2填皇仁或填喇沙呢D全統名校而被收咗呢。

dobbybabie 發表於 16-1-6 17:34
真是唔知,但知有自行一皇仁/喇沙,自行二林護既俾自行一收咗。
所以我說你若果填自行2,就一定唔好後悔比自行2收咗,或者你有機會被大抽獎抽中的機會而後悔。

收你嘅學校唔講你唔會知。
‹ 上一主題|下一主題