用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) GHS 2007/08 P.2家長請進....
go

GHS 2007/08 P.2家長請進.... [複製鏈接]

Re: GHS 2007/08 P.2家長請進....

好彩今朝都有返學, good morning everybody

fionwong2707 寫道:
唔!大家好!我來報到先, 證明我有留心聽書.   

我沒有報, 因為已安排節目, 希望你們玩得開心

cheukmom 寫道:
我都有報..(係我囡話一定要去  ..其實我   )不過好似人多要抽簽.如果抽到的話..我就要帶所有"武器"出動  (傘/太陽眼鏡/cap/uv cream..毛巾/水...希望唔好咁熱啦!!!諗起都暈...

[quote]
KristyMum 寫道:
我都擔心太熱!  但想俾機會亞女和同學仔玩下, 所以都報左名. 有無人都報左呀?

唔知幾時分p 2班呢,     會唔會大斗亂     

我都喜歡 hard copy, 對眼好些
[quote]
KristyMum 寫道:
希望唔駛日日做, 否則去旅行唔知點攪. 我始終鍾意hard copy, 方便d. 同埋唔鍾意小朋友用咁多電腦, 睇壞眼.

AM,

我念唔得閒做應該得o架, 放暑假都要日日做, 仲慘過返學  

[quote]
AM 寫道:
Agreed~  網上只求答案, 始終平日數學科測考要求列式, 寫答題, 中文科要求筆劃唔好有錯漏, 又無寫作訓練, 英文科......網上好多野都教唔到,   總之作業好dd啦.

我想知暑期作業是否硬性規定一定要報名, 有無同學無報呢?  
另外訂左有時唔得閒做又得唔得o架?   

Kiwi,  

你好, 很高興昨天可以再次相見,   

cirrus

原文章由 KiwiMum 於 07-7-4 22:01 發表
Yes, the girls are very cute!

其實已經可以, 自已打電話學校請假亦可

原文章由 MirandaLFY 於 07-7-5 00:36 發表
今日女女發燒所以沒有返學, 希望老師明天派返photo給她, 因我是第一次幫女女請病假, 今日我寫了請假信給校車anut幫我交比學校, 明天叫女女將醫生紙交給班主任, 請問各位mami這樣做已可以嗎? 還要主意什麼事情啦 ...

Kiwimum,

pls check pm.

updated

2A
1. Manmum
2. KristyMum

2B
1. BMock
2. catthinmom
3. Cheukmom

2C
1. wanyiumama
2.  bcmama
3.  cirrus

2D
1. Man15110
2. lauerica

2E
1. fionwong2707

[ 本文章最後由 cirrus 於 07-7-10 10:26 編輯 ]

It's OK for any kind brand named shoes which's logo must be in white.

原文章由 Za 於 07-7-19 23:35 發表
Hi all GHS P.2 Moms,

My girl will join the GHS family this Sept.  Grateful if you would kindly share with me the requirement of the school on PE shoes.

In the "Information Concerning the Sc ...

AM & Yanyanmom,

Pls check your email.

已經在學校買了, 不過唔齊, , 我會 keep P1 書到明年, 才考慮如何處置

原文章由 MirandaLFY 於 07-7-26 15:53 發表
暑假比女女返學更忙, 另各位mami您們買書未, 我想下星期去買, 唔知要唔要打電話比偉發書局先呢.

另女女所讀的所有書我都有keep, 連幼稚園的書都有, 因我唔寫得比人, 我想女女有時可以看返.

唔知下年邊個做班主任

好似好快過了半個暑假 , 我 enjoy 暑假多過我個囡,   念起九月就念起好似自己要返學去咁

昨天囡囡提我記住要交學費,  我自己都忘記了   , 大家記住交學費

我囡囡都有學, 她都話十分之好玩, :D   仲  希望在暑假後可以繼續   

原文章由 fionwong2707 於 07-7-29 09:06 發表

囡囡學溜冰, 佢話好好玩, 學了二堂便說學懂了,  她的要求相信都很低

經學校買書的確是方便很多, 不過囡囡就投訴隻手損曬 , 我話咁你咁辛苦抬返來, 一定要識曬佢地囉 .

3/9/07 (mon)

暑假尾聲, 下星期大家將會做個好健康的人, 早睡早起 , 考驗我們家長回復自己讀書時 6 點起床返學的情境  

Updated list

2A
1. Manmum
2. KristyMum
3. so-joh-nat
4. YanyanMom
5. nataliewongsw
6. pianopiano

2B
1. BMock
2. catthinmom
3. Cheukmom
4. Salina0817

5. Liucins
6. beemama

2C
1. wanyiumama
2.  bcmama
3.  cirrus
4.  Winnieng

2D
1. Man15110
2. lauerica

3. Elegant
4. AM

2E
1. fionwong2707

2. ManHS
3. kiwimum
4. Miranda
5. BREANNMUM (fionamother)

[ 本文章最後由 cirrus 於 07-9-6 10:16 編輯 ]

2C 今天都有數學小測

原文章由 AM 於 07-9-5 01:00 硐表
maths test??   我囡囡無講, 手冊都無寫, 2D 班有無份要測呢    
‹ 上一主題|下一主題