用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

mamamui>>我怕你地成日半夜上來, 咁大個頭嚇親你地就唔好啦.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

樂媽>>o個樹有間小食店, 有零食/杯面之類.

http://www.lcsd.gov.hk/parks/tpwp/b5/index.php
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 yy13 於 07-11-19 12:04 硐表
all

大埔海濱公園有乜玩
放風箏
踩單車

仲有吹bubble, 我地吹o下水, 食o下野, 行餐飽, 去o下昆蟲館/回歸塔, 睇o下花咁....逗留時間都唔會多過3個鐘.

yyjc>>我都認同mamamui 所說.  你好想入就照寄信+profile, 不過以我所知, 有好多若果有kts/ 津小在手就唔交留位呀啦.

原文章由 得意媽 於 07-11-19 23:53 硐表

你咁樣咪默認o左係自己.

咁我都有朋友等緊cky 通知2nd in. 有得in. 佢地都唔交禮賢留位呀啦.

[ 本文章最後由 Jennie 於 07-11-20 00:10 編輯 ]

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-11-20 00:22 硐表
Jennie,

上次有張 notice  話 :

Announcement of results of the interview : 23 - 11 - 2007 (Friday)
The list of successful applicants will be posted on the Notice Board at the School Entrance at 8:00 a ...

咁唯有行斜路順便幫人check 啦...我估自己阿女唔得多.

樂媽>>個牙e 近邊樹呀? 近唔近路德圍?

琴日功課找寵物今日又搵另外一d.....

原文章由 得意媽 於 07-11-21 15:26 硐表

導盲犬.

我e+ 精左, 一有新既趣味學習功課就go through 一次先, 可惜我到今日都找5到資料(5計網上)

整阿小Q的故事咪得.... , 不過阿女又話要找埋八爪魚. 唉

原文章由 得意媽 於 07-11-21 18:04 硐表

重要搵八爪魚咩

SORRY!!! 係我講錯, 阿女係話kangaroo....

原文章由 Jade 於 07-11-22 09:43 硐表

我尋晚冇再問呀囡tim. 導盲犬.......都唔太易搵, 一係人人交嘅係一樣嘅料咯....

你囡present嘅八爪魚 vdo 我哋都有睇過呀, 幾嚇人的, 不過我而家先知班房有電腦....

同埋見家長時見班房入面貼咗好多中文 ...

我年年班房有電腦呀喎!!! 響近門口附近....中文字你指動物o個d ?? 佢地上堂有認呀! 呢輪每星期阿女都係借動物書, 佢都認到晒d 動物名.

原文章由 Jade 於 07-11-22 11:20 硐表

中文字...就係知佢哋有認, 但我哋唔知要認咩字, 如果要溫書咪唔知咯, chole 一樓都叻女架啦.

借書....呀囡的大多數係英文書嚟的. 我尋晚試問我呀囡, "長頸鹿" 佢都係估估下咁 ...

唔係書本內d 字, 我覺得隨緣啦...要真係識o既野, 佢地會識, 唔理得咁多.有時都要打天才波,  去到下學期又要擴充句子/重組句子啦...

"長頸鹿" >>>下星期都要默giraffe .

ALL>>bk 有人收到SFA信啦!!

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1

save>>你去o左邊, 唔見佐你成2星期啦喎.

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-11-22 13:41 硐表
Jade > 其實每晚飯後我地傾計時間好少,好多時遲番屋企就直頭無計傾,所以我都5知咩事。多謝你和你囡報料 我諗可能是朗誦節的爬呀爬了。

我估都係啦, 由11月開始每班參加朗誦節要響早會樹企上台樹講呀!!

MAMAMUI>>至閉佢又唔答人閃o左去....我at least 唔見佢2weeks 啦.  佢又咪係齋睇唔回應o個隻啦.

himbb>>明天唔係0915 響禮堂集合咩??

[ 本文章最後由 Jennie 於 07-11-22 15:49 編輯 ]

OWL>>乜今朝旅行日你都0635 就上來啦?? 今日大家玩完一場又一場真係累到c o左.

原文章由 ConnieBaby219 於 07-11-23 23:07 硐表

珍珍

今日真係累到C , 細的玩得好開心, 大人就食到好飽

係呀!! 我仲同朋友去bbq, 佢地又買魚/蝦/蟹去燒, 真係未試過咁整d seafood係very good!!!!

save>>你識tt 入sfa 係咪我班呀?? 我班有1個跑出.

原文章由 save 於 07-11-24 23:35 硐表
唔通我又老人痴呆...我明明記得你話想報油天嫁

係呀, 我知入sfa o個個係女仔o黎.  暫時以我識o既tt 人無報油天喎....你又記o左邊個呀? 我都知天神嘉諾撒同maryknoll father 都收到confirmaiton信啦.

仁班入到係仔o黎呀?? 又有某人同我講話有1 group 老c 唔記得挀一張卷, 記得時已經做唔徹...我估o個group 都c 梗.

[ 本文章最後由 Jennie 於 07-11-24 23:59 編輯 ]

原文章由 save 於 07-11-25 00:05 硐表
唔係化...我仲記得係bk 樹講過新油天定舊油天好嫁.... 請收pm..

仁班果個係仔離嫁...佢仲要係10月出世的細仔.

油天有講過o下啦...個個都講得佢谷, 個個都打退堂鼓啦.

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-11-26 01:36 硐表
又話可上申請果間小學個網站睇到放榜結果, 但啱啱 check 過都未有公報, 唔通要聽朝去學校門口望吓.

貓頭鷹3號

ME2....打佐去問學校, 佢叫我1030 後去check, 但到e家都未有online announce.  唔佑yy 今日去唔去睇...

晏d 至算lu!

祝owen 生日快樂!! 健健康康!! 係爹娘o既乖乖仔!!!願望成真!!
‹ 上一主題|下一主題