用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

回覆 1# mavisng2003 的文章

但我囡囡話明天開始已經可以換夏季校服.?

回覆 1# lbb 的文章

今天囡囡早退, 可否幫忙對一對功課,
1. 26/5 四點符號的故事.
3. 閱理(十)
4. 工(78, 80)
1. corr supp ws (56)
2. corr comp (14)
3. comp (14)
4. Gr WB P. 18, corr P.16
EMID pg. 48, 54, 59
WS 28

請問是否26/5默符號的故事?另外, 是否要寫詞語簿,寫第幾個? 英文corr comp (14) 還是做 comp 
14? 

請問今天數學的製作圖形是如何做?

原帖由 mavisng2003 於 11-5-17 17:56 發表
1. 26/5(四) 默"標點符號的故事"
2. 中文工作紙(79, 80)
3. 無詞語功課,亞囡話詞語(一)已用完,可放在家裏
4. 英文功課:Corr Comp(14),Comp(16)

好彩趕得切做,唔該哂!

原帖由 lbb 於 11-5-18 22:47 發表
用手工紙或白紙剪出圓形、正方形、長方形、三角形、五邊形、六邊形各一大一細!

Scan 了給你,不過阿女已經做咗,你要自己塗去答案吧!你  check 收唔收到。 

原帖由 mavisng2003 於 11-5-19 20:36 發表
亞囡又唔見咗中文重組工作紙(十一),請問各位可否scan給我?

請問大家知唔知幾時考普通話?

原帖由 mavisng2003 於 11-5-24 19:29 發表
原來係做英文書p65的main task。

Me too!

uote]原帖由 easybring 於 11-5-26 12:37 發表
C火!! :p

[/quote]

回覆 1# easybring 的文章

阿囡今日又病咗,有無家長可以post今天的功課,萬分感謝!

Yes, she is still fever tdy. Anyway, take care!

原帖由 lbb 於 11-5-31 17:28 發表
我個女話佢隔離同學冇番幾日, 而家輪到我個女昨天起發高燒, 大家小心d啦,我會比佢休息到好先番學, 考試次要, 身體最重要, 回校也要mask 保護自己.

Take Care everybody!!

...

回覆 1# easybring 的文章

She is still fever today.  Three days la.  Nothing i can do, just wait her recover. I think the classmates better wear mask to prevent sick.

我囡囡連續發燒第六天了,晚上高燒至40度,早上又降至37.6至38.5之間,醫生開的抗生素無效,昨天轉了另一隻抗生素,晚上才不至於去到40度,大約38.5左右,醫生話再唔好就要入院。如果大家小朋友的病徵都係上呼吸道感染,那就請各位父母留意,恐怕不是2至3日可以復元。保重!

uote]原帖由 HTLeung 於 11-6-2 21:42 發表
Last night, my daughter up to 39.60 degree and now is 37.4 degree, hopefully she can recover soon. [/quote]

原來有那麼多人同我一樣,又要返工,又要照顧女兒。昨晚繼續發燒,已經第六天,醫生話如果吃了両種抗生素,都無效,可能是什麼EBP菌,要靠自己。剛剛打完針,阿囡喊得很厲害,見到都好心痛。Mavis, 唔該哂,你真好人。宜家最緊要健康,考試成績已經係次要。

Ibb,腸病毒是否會肚瀉? 請問你囡囡有無肚瀉?我女兒無肚瀉,病徵只有喉嚨嚴重發炎紅腫,鼻塞,有鼻水,咳,好似一股傷風感冒。希望所有患病的同學們可以早點康復吧!

回覆 1# mavisng2003 的文章

很高興囡囡已經完全退燒,漸漸康復中,多謝各位關心及祝福。希望星期二能夠上學與大家見面。

Lbb, 你囡囡出院末呀?希望她能盡快康復啦!

回覆 1# HTLeung 的文章

中文,英文說話是可以補考,但聆聽就不可以,但無所謂啦!最緊要身體健康!

回覆 1# dichiu 的文章

多點休息吧!小朋友發燒是有點反覆,千萬要留意呀!如果明天不能上學,有什麼需要就即管出聲啦!

回覆 2# mavisng2003 的文章

Comp 8 係在課堂上做,今天阿囡返學都要即刻補做。功課不是太多,只有寫作改正,數學科有一張工作紙,評估改正,gs quiz 改正,阿囡話要帶中文圖書《榜樣》,帶顏色墨水筆回校。
今天仍有10位同學無返,各位同學,多點休息吧!

我都好感謝你們過往的幫忙及關心。我囡囡升2b,希望來年可以繼續守望相助啦!

原帖由 dichiu 於 11-7-4 18:08 發表
我都好感激妳哋呢班「戰友」吖。好唔捨得但係可能再升班又會撞番埋一齊呢!
‹ 上一主題|下一主題