用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

9/9   P1C 功課:

1. 中文:改工(二)
2. 英文:Task sheet 1 (亞囡話只係讀,不用做的)
3. 數學:課冊p7
4. 數學:PT1 欠書 (有無媽咪知呢樣係乜嚟架)
5. GS:bring a small mirror

仲有無其他功課呀!
   0    0    0    0

--> 囡囡寫: Others: PTH欠書 (但, 我囡今日有帶PTH書)

其他正確.

原帖由 mavisng2003 於 10-9-9 15:18 發表

2. 英文:Task sheet 1 (亞囡話只係讀,不用做的)

仲有無其他功課呀! ...
~easybring~

係囉!我都估係PTH書,亞囡話係普通話老師寫的,我估會唔會係有一些同學欠帶普通話書,所以老師就寫喺黑板,然後就叫欠帶的同學抄喺手冊,但亞囡就以為係功課呢?

原帖由 easybring 於 10-9-9 15:35 發表
--> 囡囡寫: Others: PTH欠書 (但, 我囡今日有帶PTH書)

其他正確.

原來Task sheet 1 係要做的,不過亞囡已經喺學校完成咗。

另外,佢地原來喺堂上已經背了中文第三課。

原帖由 mavisng2003 於 10-9-9 15:18 發表

仲有無其他功課呀! ...

我阿女係寫明交PTH EX喎......

原帖由 mavisng2003 於 10-9-9 17:10 發表
原來Task sheet 1 係要做的,不過亞囡已經喺學校完成咗。

另外,佢地原來喺堂上已經背了中文第三課。

吓? PTH EX? 我亞囡又話呢兩堂PTH只係教佢地祈禱,書都無打開過喎!但係問多佢兩句,佢又話乜都唔記得,咁點呀?

PTH Ex 係咪即係本作業呀?

原帖由 LoCLai 於 10-9-9 18:20 發表
我阿女係寫明交PTH EX喎......

我估計: PTH老師今天收起左PTH作業。Loc9, 你囡囡今日無帶作業???

In addition, it is required to bring GS exercise book tmr.

原帖由 mavisng2003 於 10-9-9 18:42 發表
吓? PTH EX? 我亞囡又話呢兩堂PTH只係教佢地祈禱,書都無打開過喎!但係問多佢兩句,佢又話乜都唔記得,咁點呀?

~easybring~

佢今日都有帶...... 不過佢帶返屋企..... 唉, 阿囡真係一條失魂魚!!!

原帖由 easybring 於 10-9-9 20:34 發表
我估計: PTH老師今天收起左PTH作業。Loc9, 你囡囡今日無帶作業???

In addition, it is required to bring GS exercise book tmr.

我想問下藍色中文大folder需要帶番學嗎?
pht ex miss 已收

阿女話今日冇上普通話堂,去咗參觀教堂,佢話好靚,我本手冊冇寫PTH,今天遲了回家,阿女已經瞓咗,訪問唔到佢添,佢同爸爸講隻藍色FILE要帶返學校,咁大隻,好攞命.

但如果冇記錯,PTH EX可自行決定買唔買架,冇理由突然間要收架,我有買,但昨天阿女話唔洗帶.

原帖由 mavisng2003 於 10-9-9 18:42 發表

係呀!亞囡都係話去咗教堂參觀,不過佢就話係上RK時去的。

另外,亞囡又無話要帶個藍色file返學喎!

原帖由 lbb 於 10-9-9 23:22 發表
阿女話今日冇上普通話堂,去咗參觀教堂,佢話好靚,我本手冊冇寫PTH,今天遲了回家,阿女已經瞓咗,訪問唔到佢添,佢同爸爸講隻藍色FILE要帶返學校,咁大隻,好攞命.

但如果冇記錯,PTH EX可自行決定買唔買架,冇理由突然間要 ...

藍色FILE<-- 亞囡話唔洗帶返學?!
PTH EX可自行決定買唔買架 <-- 又係wow

原帖由 lbb 於 10-9-9 23:22 發表

但如果冇記錯,PTH EX可自行決定買唔買架,冇理由突然間要 ...
~easybring~

今朝問佢, 佢話pth堂上咗小小, 佢話老師叫冇帶書的同學寫手冊下次要帶, 問佢有冇收作業佢一時話有一時話冇,我問佢點解你冇帶作業但冇寫手冊,佢話佢記得所以唔洗寫,死味...

藍色FILE原來唔洗帶,唔該晒.

原帖由 easybring 於 10-9-10 09:39 發表
藍色FILE

回覆 1# lbb 的文章

想問問, 如果工作紙唔洗改正, 今日仲要唔要帶比老師?  亞囡話唔洗, 我迫佢帶左.
~easybring~

我個女有個字要改,所以一定要帶番去,我覺得唔洗改都係帶埋穩陣d.

原帖由 easybring 於 10-9-10 10:29 發表
想問問, 如果工作紙唔洗改正, 今日仲要唔要帶比老師?  亞囡話唔洗, 我迫佢帶左.

原來PTH作業唔係一定要買架!等我尋晚仲迫亞囡做咗第一課的作業,然後叫佢今日交俾老師添!

原帖由 easybring 於 10-9-10 09:39 發表
藍色FILE

各位媽咪,麻煩幫幫手對一對今日嘅功課:

1.詞語1-7三次及改正

2. Vocab W (B) (好似寫a-z一次)

3. supp ws(1)

4. Eng Maths 1A pg 52,53

我諗帶埋會穩陣d,我個女唔洗改,不過,我都叫佢帶埋

原帖由 easybring 於 10-9-10 10:29 發表

e....我個女寫 4. Eng Maths 1A pg. 50,51,52,53

原帖由 mavisng2003 於 10-9-10 14:39 發表
各位媽咪,麻煩幫幫手對一對今日嘅功課:

1.詞語1-7三次及改正

2. Vocab W (B) (好似寫a-z一次)

3. supp ws(1)

4. Eng Maths 1A pg 52,53

你地女女有無話帶錢番學買小食呀?
今日PE堂無得跑圈,只係係操場分組,好快就打鐘啦....都唔知第日係學校換埋衫仲有無時間上堂
‹ 上一主題|下一主題