用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York - 太多負面news (太陽報頭條)
go

York - 太多負面news (太陽報頭條) [複製鏈接]

york的家長真係無辜, 校方處事係校方既事.

大家都為人家長, 一定會教小朋友做錯事要認錯, 學習承擔, 道理淺明, 今次事件校方你推我卸, 就如小朋友犯錯後常說 '唔關我事架'.  

原帖由 sheffield 於 10-9-30 13:31 發表
咁你就錯啦,雖然我同你都唔信,但肯定有人信。雖則旁觀者未必一定清,但當局者通常都迷…其實york嘅家長好慘,一心唔介意使多d錢都係想比小朋友一個好環境讀書,但就成日好似比人針對咁,又要受d無謂嘅壓力…  ...

我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

錯不在家長, 大家唔好比壓力佢地, 更好唔好比說話佢地聽, 呢件'菲藉神父'事件大家都唔開心

正因為呢件唔單止是學校的事, 蒙教區的名是件大事, 才會引起社會關注; 但原來校方應家長要求提供協助..., 咪越來越有戲劇味 . 點都好啦, 唔好再攞'天主'跟金錢掛帥.  

原帖由 popcorn11202001 於 10-9-30 15:32 發表
唉,你話幾慘丫,今日學校門口幾架NOW,有線..等等既車,影響到我地,個心好唔舒服,因為咁樣會嚇親D細既...

上到黎BK又要比人睇唔起比個小朋友讀YORK,真係唔知做錯D咩連D家長都要比人鬧埋一份 ...
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

係囉, 我以前都羨慕d朋友坐MTR唔駛比$, 佢地話你入黎做咪得囉...道理一樣, 唔通我要投訴MTR益自己人咩, 規則就係規則, 點解D家長唔明白, 仲要用宗教分去合理化YORK呢件'醜'事.

原帖由 lyhv 於 10-9-30 17:41 發表

其實我又會咁諗, 先唔好講係唔係真信教, 咁兄弟姊妹有5分, 宗教有5分都可以說得通, 話哂間學校都係宗教團體出資或管理~~人地想俾著數自己教友都無可口非, 正如搭巴士都有家屬證啦~~~老豆阿媽讀過就有分我就唔係咁 ...
‹ 上一主題|下一主題