用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嶺南大學香港同學會小學 有無家長收到取錄信呀 ?
樓主: MonBaBa
go

有無家長收到取錄信呀 ? [複製鏈接]

原帖由 毒菌妹妹 於 11-11-28 14:37 發表
yeah!!囡仔去厠所麻煩D人小D唔洗爭!好~~~

但D囝就要VEE快D啦, 多人排呀

原帖由 毒菌妹妹 於 11-11-28 19:13 發表
LIKE左你先,舉腳支持你^^話時話果日點相識先??入學校入面等定約出面先??暗號係咩?(要勁D架個名)不如去FACEBOOK開個群組呀^^

FACEBOOK開個群組....Good idea 呀!!!!! 我開左啦, 你地search and 入會啦~

原帖由 毒菌妹妹 於 11-11-28 19:13 發表
LIKE左你先,舉腳支持你^^話時話果日點相識先??入學校入面等定約出面先??暗號係咩?(要勁D架個名)不如去FACEBOOK開個群組呀^^

"暗號係咩?(要勁D架個名)"
哈哈, 睇一次, 笑一次!!! 要點勁先?!

話事話, 你網名都真係幾勁, 毒菌妹妹 , 真係驚驚啊!!

原帖由 Avis@amy 於 11-11-30 11:56 發表
歡迎你啊!  又多一個男仔啦!    第時d女仔變晒男仔頭

piggybee 你註冊左未呢??

Calling Amy )))) 你仲唔去Facebook報到?!

原帖由 piggybee 於 11-11-30 00:00 發表
仲有我阿仔 Hasson呀!
似乎各位都是即極快手型家長喎!

Hasson媽咪
一齊做同學仔真係好!!!!

原帖由 carnationBB 於 11-11-29 12:43 發表
希望啦!  其實想問下之前的面試, 除咗取錄, 有冇REJECT?  或WAITING?

聽聞今年都有人reject左  

原帖由 piggybee 於 11-12-2 23:43 發表
唔好笑我啦!阿仔大咗,要用番個型啲嘅名嘛。

人地唔慣啫  
你仲未入Facebook嶺小群組喎, 快d join 啦, 果邊傾緊啦~

原帖由 carnationBB 於 11-12-2 23:58 發表
想請問各位媽咪點解會簡呢間小學?  可以分享一下嗎?

我又補充下先....

1. 校長同老師都好有愛心, 呢個係兩次OPEN DAY都見到既.  我問個老師鬼咁多問題, 佢一D 都無嫌我煩, 仲好有耐心一一解答, 我都有D唔好意思

2. 副校話會講求公平, 人人都有得參加某D活動, 人人都在課室有職務 (可能因為人少可以做到). 對於怕羞 / 好鐘意參與活動既, 都會好開心, 唔會被忽略

3. 活動教學 + 傳統教學 - 兩者兼備幾好呀, 又唔會死讀書, 又唔會只顧玩, 功課量係適中, 咁先係小朋友應過的生活!

4. 中英程度 OK - 我睇過佢地小五英文暑期週記, 都深深地架

其實揀得呢間既父母, 相信都唔係只看成績既人, 係希望小朋友番學番得開心, 而又學到野. 所以最好都係親身去參觀下間學校 (校舍的確係細) 直接了解下學校理念, 係咪自己想要既, 會好D

原帖由 sandytaitai 於 11-12-3 06:33 發表
MY CHINESE TYPING REALLY SLOW , SO I GONNA USE ENGLISH .
THE REASONS I CHOSE LINGNAN
1)  LOVE IT'S CREATIVE WAY OF TEACHING CHINESE (DREAD FORCING MY SON TO REVISE DICTATION ON A WEEKLY BASIS )
2)  LO ...

講得好好呀!!

由其第5點, 完全同意!

原帖由 MonBaBa 於 11-12-7 18:25 發表
我真係print 左出黎星期五帶埋去呀 )))

聽日靠你點名啦~

有D想澄清下......

facebook團組好歡迎正讀緊(任何年級)OR交左留位費既媽咪加入, 大家可以攪下活動, 建立友誼, 大家會共對6年, 希望大家成為好朋友. 但因為入面會見到各位真實個人資料(e.g.小朋友個樣, 大人真名, 甚至個人相片), 所以希望純在K2階段選擇學校的朋友們, 有需要可以在此留言, 請見諒!

原帖由 gigiic 於 11-12-9 18:07 發表
阿仔病咗:igiveup:, 今晚無緣見面.

唔緊要, 最緊要小朋友快D好番, 我地BBQ再見啦~

原帖由 CMPCTLR0920 於 11-12-9 10:02 發表
Thanks, ricebb, 今日係老公出席簡介會, 我驚佢消化唔倒校長講既野, 各位可否幫幫忙, 聽完之後概括地話比我知呀?

果日主任同校長講既野, 跟之前OPEN DAY 差唔多, 反而係家長分享呢PART係新既, 果位家長表示無揀錯嶺小, 講左一D例子關於小朋友好愛學校, 同學校點比機會學生. 你可以叫你C6話你知呀,OR 我地遲D呢班準小一生BBQ gathering時講過你知呀

回復 littlelamblamb 的帖子

Littlelamblamb,

我地個 group 名叫 連結由版主刪除 , 你再試下呀~

如都係唔得, 你PM留e-mail比我呀. 我add 你呀~

miriam  連結由版主刪除  發表於 12-8-13 01:50

facebook團組, 好歡迎正讀緊(任何年級)OR交左留位費既媽咪加入, 大家可以攪下活動, 建立友誼, 大家會共對6年, 希望大家成為好朋友. 但因為入面會見到各位真實個人資料(e.g.小朋友個樣, 大人真名, 甚至個人相片), 所以希望純在K2階段選擇學校的朋友們, 有需要可以在此留言, 請見諒!

bee918  明白了  發表於 12-8-9 12:52
‹ 上一主題|下一主題