用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問劍橋英語或其他英文試對於考私小/直資有沒有用呢? ...
go

請問劍橋英語或其他英文試對於考私小/直資有沒有用呢?   [複製鏈接]

串字有用,學答題都有用。
K2考到starter就無用,少過15盾嘅result 亦無用。
因為好多人已考完flyer,個個15盾。

如果想知道下英文去到咩程度,志在響portfolio 上有d嘢寫下嘅,去考無問題。但同有冇直私offer是無關的。

LittleButter 發表於 17-2-23 17:10
好奇一問,是否你本人認識「好多人已考完flyer,而且個個15個盾」?
我身邊真的不是「好多人已考完flyer,  ...

咦,點解你認為我係亂講同嚇人呢?係響EK 嘅公開考試版度睇到喎 :

"K3考starter係咪好普通"
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3075004&extra=page%3D5

其實,你係唔係誤會我意思呢?

我係話:

「串字有用,學答題都有用。
如果想知道下英文去到咩程度,志在響portfolio 上有d嘢寫下嘅,去考無問題。但同有冇直私offer是無關的。」

考唔考Cambridge 根本同考小一無關係。

咁或者響EK見到嘅,唔算係第一身,我算係嚇人吧....  我見到 "K3考starter係咪好普通"  呢個post 我都俾佢嚇親呀。

‹ 上一主題|下一主題