用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 k1 <07-08>
樓主: ardnas65
go

學之園 k1 <07-08> [複製鏈接]

ardnas65,
我都報到啦.
Hei Hei會升海逸K1B.  果日問Ms Lee, 原來此班會由兩個新老師教, 真係唔知到時點.

阿仔參加左學校既暑期班, 果日海洋公園活動見到ms lee, 順便問下囉.  我都想繼續係ms lee and ms tammy呀, 但上次去觀課時, 校長話ms tammy只肯教PN班咋.  

原文章由 ardnas65 於 07-8-6 01:05 發表

新老師??? 您幾時問ms. lee ga?? 我都想知亞仔班主任係邊個.... 嘻... 不過都無得我揀啦... 如果有得揀, 我想ms lee & ms tammy

rats,
之前學校派過通告, 明天係10:30-11:30 (4號室), 家長同小朋友一齊返學校囉書包, 認識老師and同學, 同埋講解下課程.  
我星期六去過學校, confirm 左 class teachers 係Ms Jill (舊)
and 羅老師 (新, 但有多年教學經驗) .
明天見囉

原文章由 rats 於 07-8-12 07:32 發表
Anyone will accompany your kid in the first day of school?  I'm not invited & I forgot to ask the school.  In PN before, I could stay with her in the first day, I'm thinking I can also stay tomor ...

ardnas65,

K1B(粵英)只有22人咋.
Hei Hei昨晚都話唔開心, 因為無晒d小朋友喔.:cry:
K1A邊個class teachers呀?

原文章由 ardnas65 於 07-8-14 15:07 發表

我地lv校普英班有29人呀......
今日亞仔上上下堂喊, 話唔見晒d 同學仔... 因為係佢同班pn ge 升上去普英得5-6個小朋友...... 其他有小部份讀粵英, 有大部份就轉校......... 搞到佢係pn個陣個班主任入番去t ...

Hi, carmankm,

Hei Hei 同你囝囝係同班同學 (仲有rats的小朋友), 班主任係
Ms Jill and 羅老師, 兩個都幾好架.  唔晒咁擔心啦, 細路仔好快適應到.  :   

[quote]原文章由 carmankm 於 07-8-15 14:19 發表
你地好,我囝囝都係讀海逸K1B(粵英),番第一日學,本人没有陪囝囝回校,昨天我問他老師叫乜名,佢都冇乜印象唔識答我(他剛滿3歲)同學名又唔識,即以前識落PN班
‹ 上一主題|下一主題