用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 k1 <07-08>
go

學之園 k1 <07-08> [複製鏈接]

等我來開番個先.....
   0    0    0    0

13號返去開一個鐘頭學... 到時會有新書包, 但係我pn個書包仲好新淨woh..... 會唔會waste 左d 呢?

我個囡個書包個扣的位置一早已經爛左,我都係用扣針扣住,等佢固定個位.仲有個多星期就開學啦!我覺得好似自己開學咁,心情有d緊張咁.
原文章由 ardnas65 於 07-8-1 12:20 發表
13號返去開一個鐘頭學... 到時會有新書包, 但係我pn個書包仲好新淨woh..... 會唔會waste 左d 呢?

HI HI,

我個囝係讀青衣果間, 讀k1. 暫時都未收到學校通知確實上課日期, 只知道第一星期好浮動喎,    人人唔同.  第2個星期就定時定候.

原文章由 carolsum 於 07-8-1 16:10 發表
我個囡個書包個扣的位置一早已經爛左,我都係用扣針扣住,等佢固定個位.仲有個多星期就開學啦!我覺得好似自己開學咁,心情有d緊張咁.  

原文章由 YanHoMum 於 07-8-1 16:30 發表
HI HI,

我個囝係讀青衣果間, 讀k1. 暫時都未收到學校通知確實上課日期, 只知道第一星期好浮動喎,    人人唔同.  第2個星期就定時定候.

您係咪剛俾亞仔入青衣k1ga? 可能係呢個原因, 學校會俾番個適應期小朋友.... 亞仔讀海逸個間, 佢上年讀完pn, 再升k1, 所以無問題掛..... 只係知道13號佢返一粒鐘咯....... 跟住14號就已經正常返.

carolsum,
學校有無收番您張返學放學do do 卡呀?

Hi  
各位, 等我都黎報個到先!
請問有冇係讀凱帆校嘅家長呀??

ardnas65,

學校冇收番我張咭呀,最後一日接阿囡放學時,有老師係放學前宣佈過一d有關保安咭的時情,但個日因為太嘈,所以聽得唔多清楚,我隱約聽到好似話如果唔再係度讀就可以去接待辦理手續咁......
咁學校有冇收返你張保安咭呀?

原文章由 rats 於 07-8-4 08:11 發表
ardnas65,

Just say Hi to you & your boy!
My girl will be promoted to K1 in LV campas.

carolsum,
因為最後個日接放學唔係我呀, 所以唔知道有無講過..... 張卡仲係我殊呀....

rats,
亞囡讀邊班呀? 會唔會同我家大少做同班同學仔呢.....

ardnas65,
我都報到啦.
Hei Hei會升海逸K1B.  果日問Ms Lee, 原來此班會由兩個新老師教, 真係唔知到時點.

原文章由 danielson 於 07-8-4 23:33 發表
ardnas65,
我都報到啦.
Hei Hei會升海逸K1B.  果日問Ms Lee, 原來此班會由兩個新老師教, 真係唔知到時點.

新老師??? 您幾時問ms. lee ga?? 我都想知亞仔班主任係邊個.... 嘻... 不過都無得我揀啦... 如果有得揀, 我想ms lee & ms tammy

阿仔參加左學校既暑期班, 果日海洋公園活動見到ms lee, 順便問下囉.  我都想繼續係ms lee and ms tammy呀, 但上次去觀課時, 校長話ms tammy只肯教PN班咋.  

原文章由 ardnas65 於 07-8-6 01:05 發表

新老師??? 您幾時問ms. lee ga?? 我都想知亞仔班主任係邊個.... 嘻... 不過都無得我揀啦... 如果有得揀, 我想ms lee & ms tammy

原文章由 danielson 於 07-8-6 11:16 發表
阿仔參加左學校既暑期班, 果日海洋公園活動見到ms lee, 順便問下囉.  我都想繼續係ms lee and ms tammy呀, 但上次去觀課時, 校長話ms tammy只肯教PN班咋.  

chunhei ma,
學校個暑期班好唔好反呀?多唔多人參加呀? 係咪全間學校一齊上, 定係都分開班級呀??
下個禮拜開學啦... 真係開心呀...

Hi ardnas65,

Long time no chat la.  Having completed the summer course, my daughter got high fever this two days.  I hope she will recover soon and go to school next Monday.  

Although the summer course is quite expansive, my daughter learned many things there.  When I came home, she would show me her activities book immediately and taught me what is a shark, a jelly fish, a tortoise, etc.  She even said she was a shark and I was a fish and she was going to eat me.  

原文章由 carollpc 於 07-8-7 14:27 發表
Hi ardnas65,

Long time no chat la.  Having completed the summer course, my daughter got high fever this two days.  I hope she will recover soon and go to school next Monday.  

Although the  ...

哈哈.. 您家小姐扮鯊魚一定好可愛... 我已經好掛住亞仔班同學仔... 最掛住就係ronnie, ms. tammy話佢唔係到讀k1啦....:-|
我問亞仔想唔想快d 返學, 佢話想.. 而家朝朝起身都問我"mami, 今日我要唔要返學呀.." 我話唔駛, 佢就好開心咁woh.. 真係反晒野. 而家擔心緊下個禮拜開學佢會唔會又唔慣.

下個禮拜一就開學啦...好緊張呀....

我細女13/8返青衣學之園k1(普英)班.

書包每年都要買新咩? 不過校裙就真係要買啦, 大個女短左.

原文章由 rclamlam 於 07-8-9 20:35 發表
我細女13/8返青衣學之園k1(普英)班.

書包每年都要買新咩? 不過校裙就真係要買啦, 大個女短左.

無額外俾錢買書包... 應該包埋入去雜費到....
‹ 上一主題|下一主題