用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 小王子小公主升高班啦!!
樓主: Oscar媽
go

小王子小公主升高班啦!! [複製鏈接]

原帖由 jessieoh 於 09-3-20 10:19 發表
mandy

依度報名
:  
http://webmail.hkri.com/www/DBdining.nsf/Easter2009?OpenForm&N=TC

我地又可以一齊去啦

咁妳地報幾時呀, 我而家諗緊4/10, 4/11呀!!

原帖由 jessieoh 於 09-3-20 13:11 發表
10/4 (FRI)

我報左喇4/11仲約埋劉愷揚.

原帖由 candy9996 於 09-3-20 15:24 發表

Miu,
你10/4去唔到呀?????

我報左4/11喇!!

原帖由 candy9996 於 09-3-25 15:14 發表
各位媽咪,

靚唔靚呀!!!!!Tony再創新作,依個3D鴨仔實在太相似喇,
我身為Tony個老婆實在忍不住手要post出來給大家睇睇呀:joyous:
jessie,我起blog個到見到你留言,多謝.....:kissyou:  

http://f20.yahoofs.com/hkbl ...

Tony,

見到呢隻鴨仔真係.............無話可說只有比個字你.

原帖由 msnicoleng 於 09-3-26 11:58 發表
http://hk.myblog.yahoo.com/oscar-yeungkihim/article?mid=937

要帶鍬, 鏟, 工人手襪(像地盤工人用果d 手套, 用來徒手挖泥沙時來保護我們對玉手), 玩沙工具, 水捅(用來盛蜆), 如你想帶回家, 那個桶還要大少少添,  ...

幾時去呀, 我有興趣喎!!!

原帖由 hanshing 於 09-4-2 08:31 發表

唉..我2個月前申請想今日做義工家長,因為剛好今天係卓盈生日. 點知老師話可能唔需要咁多義工家長,同埋門卷問題. 所以未必可以去到. 話覆我都石沉大海....

年年4/2我都請假陪阿女過生日,昨晚阿女喊晒問我點解阿XX ...

卓盈真可憐本來可以開開心心過生日, 為左今次事件令到佢咁唔開心, 原來妳兩個月前已申請做義工家長, 咁我都想知老師揀選義工家長既定義, 我諗佢地只係會揀一d學校經常搵幫手既家長做, 而我地呢d唔係佢地經常搵做義工既家長就一定無份, 我今次都好早就問老師可唔可以做義工家長, 而當我再問老師可唔可以去時佢話已經搵左其他家長, 當時我都有d唔開心嫁!!

卓盈,
生日快樂 , 身體健康, 快高長大!!!!
唔好唔開心喇, 要過個開開心心既生日呀!!!!!!

原帖由 Oscar媽 於 09-4-2 13:41 發表
係呀 ! 高班每年都會去架 !!

**

咁我諗今年K2既家長要留意喇, 如果真係好想好想出年有機會同小朋友去海浪公園, 就要係9月1日開學時入定紙做義工家長喇!!!!!!!!!!!!

復活節 BBQ PARTY

日期: 13/4
時間: 下午到晚上
地點:西貢掘蜆, Jessie家BBQ

oscar媽  2大1小
jessie 2大1小     
卓盈媽   
啟軒媽  2大2小   (可能幫手買食物)  
miu      2大1小1B      
candy  2大1小
mimi  1大1小   ... [/quote]

原帖由 KaiHinMaMa 於 09-4-3 10:40 發表
印象中好似係輕微, 我e+要他做d有幫助的動作, 用腳趾企, 提起腳踭, 希望有幫助啦

軒軒都有咩嚴唔嚴重呀, 阿仔仲未驗我都要快d帶佢去驗喇, 同埋朋友講呢樣野係有遺傳, 因為佢兩個仔都好嚴重呀!!!

阿仔抽到4/11去掘蛋呀!!!!

原帖由 mimicheng 於 09-4-3 13:49 發表

jessieoh
問咗醫生都係同呀mui講係遺傳,醫生話着DrKong無用,最好係睇骨科。醫生話係屋企唔好着拖鞋,會好比較好d。

係咪物理治療可以幫到, 咁jessie妳都要帶滐滐去睇專科睇下醫生有咩野意見比妳喇!!!

原帖由 mimicheng 於 09-4-3 13:53 發表

我無參加

me too!!!

原帖由 jessieoh 於 09-4-3 14:14 發表
學校未同佢驗咩?

3/31果日我地去左旅行無返學所以無驗呀, 不過噚晚去左Dr.Kong驗左好彩佢無問題, 我都安心d.

原帖由 jessieoh 於 09-4-3 14:22 發表
打咗電話問啦, 要睇咗街症先, 再refer睇專科, 排2年 度啦, 我會照排, 排到先算, 理大會照睇

妳唔係睇私家咩, 駛唔駛排兩年呀?????, 咁妳唔睇Dr. Kong咩?果道$780(鞋墊包驗腳), 其實理工同Dr.Kong有咩分別???

原帖由 msnicoleng 於 09-4-3 16:51 發表
唯有和他去360

佢話想坐玻璃底的纜車

但係我畏高喎   好驚呀

嘩, 去坐360我諗我都未必敢, 仲要坐玻璃底我嚇c都似, 不過玻璃底好似要預先買飛先嫁喎!!!

原帖由 candy9996 於 09-4-4 00:30 發表

Tony仲快呀!!上次起理工check眼時,發現左眼視膜莫有幾個洞即刻寫紙比佢去政府門診再由政府門診轉介去眼科第二天就幫佢做手術,
Tony自己平日睇嘢是一切正常的,係康康起理工做開一年一次檢查時,我無意地幫Tony 做埋b ...

係呀, 所以我地大人都要留意, 上次沈生驗第一次又係要再驗跟進, 好彩後尾無事咋!!

原帖由 jessieoh 於 09-4-6 12:59 發表
兩邊都睇, 政府係要咁耐架, 可能排到都未必睇。
dr kong唔使咁貴, 基本上你買一對鞋百幾蚊已經包一對鞋墊, 不過我覺得唔係好work啫

唔係喎DR.KONG如果$780果隻係倒腳模做鞋墊嫁喎.

北京D相UPLOAD左係FACEBOOK喇

http://www.facebook.com/album.php?aid=2021371&id=1112935537

原帖由 msnicoleng 於 09-4-7 13:27 發表
睇左啦, 咁少架

細佬真係好笑笑容, 好可愛

我用果部相機影得少d, 呢兩日upload緊爸爸用果部d相, 遲d攪掂再比妳睇啦!!!

原帖由 Oscar媽 於 09-4-9 10:16 發表
oscar 尋日係屋企比個玩具揼瘀左隻腳...
我工人都可以唔知...

我放工返到屋企見到...問佢..
佢答我唔知 oscar 幾時整到喎 !!

oscar無話佢知咩, 而家好返未呀
‹ 上一主題|下一主題