用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 10年11月B,仲未有PN返,你哋會點做?
go

10年11月B,仲未有PN返,你哋會點做? [複製鏈接]

莫講話你11月bb可以今年先報做k1細b 或 n1超大b, 我女女係10年4月b而家都冇pn offer我都冇擔心喎~ 返n班唔係一定需要咖喎~
而家一個星期返2日PG 就睇到佢development唔錯, 而且唔返學又可以等我自由地安排同佢去旅行, 慳返pn 班o既錢仲可以買多套靚衫...
而且有d pg係要小朋友自己一個人返咖, 所以我覺得佢keep 住返pg 的話, 到k1先返學都冇太大問題~

回復 mamavee 的帖子

係呀係呀, 我真係同大部份媽媽唔同...我知好多媽媽都緊張子女返N班, 我自己都報左幾間, 有過OFFER但我考慮過PM我唔係好LIKE所以冇要到, 之後果幾間都係WAITING LIST, 咁我就算喇, N班唔係一定要返啫, 阿女由5個月開始一路都KEEP 住返PG, 我覺得就算佢唔讀N班到K1先返學都唔會有太大適應問題, 況且平時係我屋企人湊佢, 佢生活好"豐富", 節目好"緊湊", 日日都會出街玩, 返N班反而令佢"玩"少左, 所以我覺得唔返都OK呀!
自己都讀左廿幾年書, 我覺得返學o既日子大把, 珍惜佢唔駛返學陪我地o既日子呢!!

我諗住等佢2.5歲先比佢自己返, 太細個我驚佢喊會嘈住其他人
‹ 上一主題|下一主題