用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 好奇一問﹕CCKG三寶最後入唔入到DGJS﹖
樓主: Sevendwarfs
go

好奇一問﹕CCKG三寶最後入唔入到DGJS﹖ [複製鏈接]

究竟dgjs有無收三寶D小朋友呢? 我都好想知.

我有見過任生任太, 他們很懂得教女兒, 囡囡很斯文很乖, 而佢兩夫婦都很平易近人, 希望他們的囡囡入到心儀的學校

原帖由 fatma2222 於 10-1-2 21:37 發表
what is DGJS?
SPCC? and co ed?

DGJS - Diocesan Girls' Junior School
SPCC and Co ED should be one school - St Paul Co-education

原帖由 lui 於 10-1-4 17:14 發表
詹需文個女都係

彭玲個細女都係

原帖由 traeh 於 10-1-5 14:30 發表
佢女女已經入咗小學啦.

無錯, 大女已經讀緊DGJS

原帖由 traeh 於 10-1-5 15:53 發表
我係講緊詹生個女入咗小學,林海峰個大女先至係讀緊DGJS.

Sorry, 我以為您講緊林海峰.

原帖由 叉雞飯 於 10-1-6 14:31 發表
今期一週旱都抄左bk 呢個topic 講cckg 3寶
但文中寫 : e女, 琦女得, 只有b女唔得
原來好多人都好似我地o廿8架

Oh! But even some mums of the kindergarten said Mrs Yam's daughter was not accepted.

原帖由 MaggieHei 於 10-1-6 16:09 發表
其實 interview d 野都有 d 講 luck.

我有個朋友個囝, dbs, yw 都有2nd in. 但 tsl, 九龍塘冇得 2nd in.

你說佢唔叻咩, 又唔係. 佢都好 smart. 咁點解呢 ?

好似 b囡咁, 雖然我未見過佢, 但好多人都說佢好 smart,  ...

I agreed with you. Luck is very important no matter how clever you are.
‹ 上一主題|下一主題