用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 35區~你地點排呀?
樓主: ss2003
go

35區~你地點排呀? [複製鏈接]

Re: 35區~你地點排呀?

我都係35區, 不過仍然未排好位,
你地第一個round 有無報左原區既學校係收左定無收ar??
因為我第一round 係報跨區, 所以洗濕左個頭一定要再駁架啦..... :

咁我地35區得果幾間學校咪吾夠填晒30個位既...
係咪重覆再填餘下既位ar....我吾係好明...

d 人又話吾好漏空佢, 吾係好易派去第2區既垃圾學校架...
wensi 寫道:
填哂佢俾你果幾間學校 ok ga la!

[quote]
bebe1217 寫道:
咁我地35區得果幾間學校咪吾夠填晒30個位既...
係咪重覆再填餘下既位ar....我吾係好明...
[/quote]

我都係成日去pacific coffee wor...吾知見過你未呢    : 咁你諗點點填未ar...我仲未填定果張sample
wensi 寫道:
bebe1217

人又話吾好漏空佢, 吾係好易派去第2區既垃圾學校架... ................go to 第2區 because your 區 is full not enought seat for all the kids. No need to fill 晒30個位.吾好漏空 means fill all the school in your 區 .  sorry I am in the Pacific Coffee so i can not typ chiness   

Unguway,

有d 人話多數收, 但我有好多fd 去in 過都吾收, 其實吾係咁易入, 因為每次都有好多人去in, 所以吾係太容易...

我仔細時(L2 summer時開始)只係係柏斯學過兒童音樂班, 其他都無咩特別安排比佢, 但學校同佢地考左cambridge 同AQA Jet set, 其實你地都可以去報下, 都有幫助架.....

栗子媽媽,

你吾係路人甲, 我記得之前都收過你既pm 啦, 我地有傾過計架.......原來wensi 係咁歎既....

我個仔除左彈琴係原區學之外, 仲有游水係跟泳會(係clubhouse), 都學左半年(而家仲有學緊), 都幾好, 又有証書, 又有評估....其實游水去YMCA 又係好好, 不過又係好難入, 我apply 左2次都抽吾到, 我而家吾諗佢啦........

其實我無咩比個仔學架
係學校谷佢地多d....
栗子媽媽 寫道:
請問你地係咪係35區上興趣班
有咩好介紹   

栗子媽媽

都好ar....因為而家都好多人讀cambridge, 我仔係L2已經讀pre-starters, 考左試lu, 而家讀緊starters, 3月就去考試, 因為cambridge 可以學左一d 課本以外既野之餘, 仲可以將個foundation 打好d

wensi

我其實都吾like 香兒, 都係用見識下既心, 就算佢收左我都未必去, 因為去果樹太麻煩啦.....而家吾收仲吾洗煩tim......

栗子媽媽

我一般都吾會安排果仔係weekend 學野, 因為有時想去下街就吾方便啦, 不過一到你上左小學, 真係無咩時間.....

你咪等栗子攪掂左d phonics 先再諗law, 吾好攪到自己同栗子咁辛苦...

oh....太busy...栗子讀邊間ar....下午班...德望

至緊要栗子讀得開心, 查實栗子幾大ar...   
我仔都係下午班....
[quote]
栗子媽媽 寫道:
哈哈, 德望我高攀5起噃
德就係德,不過係德信幼稚園    

HuiTung,

我仔係係國內考架, 不過証書係認可, 其實cambridge 可以自己去買d 書讀, 吾洗一定要讀過course 先可以考架...之後去british council 報考試就得, 但HK考小朋友要夠6yrs 先可以考......

ar....我記得啦, 佢係細我仔一級, 是嗎???
如果有錯...sorry 先, 個人成日有d 失憶    [quote]
栗子媽媽 寫道:
咪 5 YEARS OLD LAW   

sorry......我真係記錯tim..
咁你填好晒份form 未ar...我仲未攪掂...[quote]
栗子媽媽 寫道:
今年K3 LAW  

完全明白lu, 之前無入黎鋪所以吾知咁多麻
咁你可以pm話我知栗子入左兵間兵間ar...
[quote]
栗子媽媽 寫道:
我我我................上左岸啦   
我咪WENSI講果個外備入左兵間兵間既朋友LAW   

ANYWAY, 如果我上5到岸,排位如下:
天神
舊奉基
千禧奉基
宣道

*** 我5係5LIKE宣道,不過係覺得將兩間奉基放埋一齊,第日KNOCK DOOR好似有誠意D咋  

咁恭喜晒喎~~你就好啦, 我而家仲要等ar... :cry:
不過有私校收左我仔, 但我吾想比佢讀,
所以要等埋抽獎先再決定,
亞仔星期五仲要去interview.... :-x [quote]
栗子媽媽 寫道:
5駛PM
我兵間排頭位咪入左兵間LAW    
‹ 上一主題|下一主題