用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 聖保祿幼稚園家長會
樓主: 梁媽媽
go

聖保祿幼稚園家長會 [複製鏈接]

Re: 聖保祿幼稚園家長會

瑩瑩,

未收到喎, 唔通佢唔記得? 等星期一睇下佢會唔會比我先.

claire11,
我估個garten party會係野餐或者BBQ, 因為我睇過之前既校刊係曾經有BBQ架, 不過唔知係唔係今次搞定或者高年級既活動?

另外我冇收到要搵枯葉喎, 係唔係淨係Ms. Chei叫佢

瑩瑩,

婷婷呢2日都冇返學呀, 知唔知有冇乜野大事呀?

婷婷星期日晚突然發燒, 咁食左退燒藥第二朝冇晒事, 咪以為佢發下骨火, 咁見佢鬼打咁精神咪返學囉, 點知架巴士到左學校門口再摸下佢又覺得佢好似燒燒地, 咁咪唯有截的士去養和囉, 醫生都話係感冒, 後來後屋企沖涼時見佢個身出晒一點點, 先知原來係玫瑰疹, 係一d過濾性病毒, 尋晚又再燒39度7呀, 咁半夜同佢沖涼, 搞到我勁

Hi Shatinmama,

The Caritas Raffle ticket already over the deadline, the deadline is 21 Oct.

關於個Caritas Raffle ticket, 婷婷仲話比我知要買新衫同麵包比d窮人添, 佢話呢d係老師教架喎, 跟住佢仲自己

Little_cy,

佢好番晒lu, 上星期五仲去左McDonald搞既helloween party添, 不過佢個身既一點點就仲未退晒, 我諗要過多一個星期先退得晒lu.

瑩瑩,
婷婷話比我佢要帶一塊樹葉返去, 唔知係唔係真既呢? 因為我覺得應該過左, 好似已經教完葉架啦喎???? 下星期我會返一個星期工, 所以湊唔到婷婷返學, 到時要

claire11,

你又係game day去幫手呀, 咁係你去家你老公去? 老師話每group一個家長咋, 婷婷班主任都問左我地, 我老公去呀? 到時你地就見到啦, 初時我老公話我地兩個都得, 但班主任話只可以一個咋, 所以我老公就話佢去囉. :cry:  :cry:

claire11,

你見幾多點呀? 我見好遲呀, 12:20pm, 但係我必須12點前要返到學校, 因為要買運動衫, 我諗我會好多野同班主任講, 希望我可以講耐d啦, 我遲早比婷婷d同學激死啦.

Ramomo,

Pls. check PM

Parent's day我同班主任都傾左30mins. 因為我見12:20所以都買唔切運動衫同外套, 我仲想問下幾時換冬季架? 係唔係下個星期一呀?

各位,

婷婷既問題都已經settled, 咁老師都解釋番同學既改變, 我都好開心聽到同學仔有好既轉變, 希望每位都開開心心, 個個都好乖就最好啦.

瑩瑩,
運動衫今日開始已經可以在蘇小姐到買到, jacket就黎緊2個星期六都有得賣, 我都今個星期就再去買lu.

今日既games day已經有相睇啦, 我老公有去幫手話d小朋友玩到好勁喎, 快d去睇下啦.

claire11,
我老公咪同你老公一齊負責呢個game囉, 我個囡放學

chingchingfather,

調位係視乎個班主任架咋, 以我所知1c班都調左位, 唔係一組組轉, 係分散坐等佢地可以多d接觸其他以前唔同組既小朋友. 婷婷個班主任話下學期先調喎, 佢話唔想小朋友剛剛適應左咁快就調位, 所以下學期先調喎

cellcellu,

1) 有冇多藉老師教英文架? 有冇國語堂架? .....兩樣都冇, 而家婷婷需要找外藉及國語老師教的.
2) 以我所知st.paul英文程度好深架喎, 係唔係真既呢?....幼稚園到目前為止一d都唔深, 婷婷仲讀得好開心添, 因為有時帶佢地去玩沙, 上個月仲整pop corn添, 又有娃娃房玩, 又有水池比佢地玩....總之好多野玩啦.
3) 如果英文程度真係咁深, 咁佢點教到d小朋友咁叻既?.....佢地K2開始會教phonics, 好似係佢地有一套方法去教, 有次我接左婷婷放學見到有位媽咪接個囡放學, 個囡已經

瑩瑩,

我都有興趣喎, 你預埋我呀. 另外我都見唔係好多學生換左季, 相信聽日會多d, 因為聽日天氣轉涼, 咁jackie幾時先換呀?

claire11,

條腰帶係放在側邊的, 但縛法係好似打tie咁喎, 都幾難整, 我呢兩日都搞到雞手鴨腳 :-|  :-|

瑩瑩,

我諗要安排下點group order啦. 不如由我開始先啦.

1) Wing - 25 Dec - 8pm, 2大1小

"卡通奇幻迎聖誕" Xmas show 於中環大會堂 Group Order: 注意: 此 show 係不設畫位 架, 早到早坐前座, 全個 show 係以廣東話型式進行[size=large]報名限期 - 明天19 號 4 時 前

25 Dec, Sat 8:00
1) Wing - 2大1小
2) Ramomo - 2大1小
3) 瑩瑩 - 2 大 1 小
4) Claire11 - 2大1小

Dec. 25, Sat 3:00
1) Kate - 2大1小

Dec. 26, Sun 3:00
1) DoraMK - 2 大1 細

Dec. 26, Sun 8:00

Please add on the names to the list if you are interested. (deadline Nov. 19 before 4 pm) Thanks!

瑩瑩,

你而家需唔需要比deposit架, 因為如果要比錢我建議快d收錢, 因為收左錢先confirm到個確實人數, 唔會太多變動.
‹ 上一主題|下一主題