用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 保一,可立,何蔭棠,點選?
go

保一,可立,何蔭棠,點選? [複製鏈接]

Re: 保一,可立,何蔭棠,點選?

以前”保良第一”出名是”考試機器”中學, 想得知學校十分注重學業, 保良第一是資訊科技的第一批發展學校.故在資訊科方面很有名. 如囡囡可受壓力型,可考慮.
個人喜歡”可立”,學生活躍些,接觸早5-7年前d畢業女生,現在社會上工作不錯,還有位在校時已是Debate”風頭蠆”現是電視台新聞女主播.

程程媽
Hello!!
你對可記甘清楚, 是否是可記出品!  

囡囡囝囝媽媽

你所說的"中中轉英中", 會接在334學制後才開始諮詢, 好似叫 語文政策. 但具體資料未公佈, 怕佢話比你轉,都唔一定全級f.1-f.7 都比轉, 話唔定比果年新入學df.1 先行都唔定. 想讀英中唔好博..

囡囡囝囝媽媽

身同感受, 大仔今年小六, 佢想揀個間,我怕轉車(3程), 我想揀個間, 佢唔太鐘意, 2個都鐘意間直資太新, 怕果區環境.....
自行名單日日都5時花6時變..... 為怕 揀錯, 誤佢前途姐...

bbriver

我個仔mm五年級被評為band 1尾 band 2頭學生, 六年級先追上band 1 中, 我想揀聖言, 但見成績比佢差的同學都揀聖言, 有d揀英華, 華仁, 九華... 好勇!
見你選擇黃大仙區學校, 可看看此為一小學老師的網業可有用,佢將全級小六排名後,自行/派位得的學校列出. 但我不清楚此校band 1生之百分比.
http://lam.no-ip.org:81/Iaa014.htm 中
下載"秦始皇小學升中選校表"
加油!

我都知! 但都要試, 看高一線, 博一博. 希望課外活動搭夠.

無問題? 試多次..

http://lam.no-ip.org:81/Iaa014.htm
‹ 上一主題|下一主題