用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼兒園 (九龍塘)
go

迦南幼兒園 (九龍塘) [複製鏈接]

Re: 迦南幼兒園 (九龍塘)

hi各位:

我個大女現在2歲9個月,由佢今年2歲多少少已經開始讀呢間幼兒園,佢一路也讀得幾開心,班主任都好好,有需要時常常會互相聯絡了解阿b返學同在家的情況.

我記得當時帶阿b去interview時,沒有特別壓力,老師會比玩具佢玩,再同佢傾

hi yuiyuibb

1)上午9am-12noon,下午1:15-4:30pm比上午長少少
2)我哋住沙田,由黃泥頭返到學校$840/month
3)我試過開頭同佢一齊上堂,佢哋每朝早會在露天的地方有早會,小朋友排晒隊,聽主任講話,跟住會播兒歌做早操,另每星期好似有一日有個哥哥帶跳舞.
4)每兩個月有一次生日會,有不同主題,另節令性會有不同活動,如游泳,萬聖節,聖誕節等.因為n1太細,學校不會安排旅行,但會有一次摸擬的,小朋友都要帶野餐食物,之後,老師好似會帶小朋友到學校對出的三角公園.
除此之外,亦有親子勞作,我同爸爸做過龍舟,聖誕吊飾,中秋燈籠等,如家長每次也有交的話,學期完結時有一張証書比阿女,好盞!

由 yuiyuibb 於 2004-12-21 14:50:27

ChristineBB,

hi, 你好呀! 我都有d問題想問問 :
1) 上午及下午返學時間
2) 你囡囡是否坐校車來回
3) 小朋友是否每日都可以出playground玩架???
4) n1班是否都會開party架???

好多問題  因為我想個囝有d活動先比佢返幼兒園ja, 所以多活動係我既首選   
‹ 上一主題|下一主題