用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 35區~你地點排呀?
樓主: ss2003
go

35區~你地點排呀? [複製鏈接]

Re: 35區~你地點排呀?

你個手提俾得咁揚   我無記錯你有係34區發過言ge!

hugub 寫道:
SPJB:

我只可以講如果入左宣道唔雖要太擔心, 我仔仔個班主任話好多小朋友都係心散(我個仔都成日係咁,老師家長日時同我講過,一見佢心散就會馬上善意地叫佢個名等佢集中),做錯事門係正常,大人都會啦!只要同佢地講番件事再比D時間佢改就得啦!
(如果你想知多D,可以call我 tel:92xxxxxx,我好樂意解答你)

係入到陳瑞琪,我穩陣派又怕玩到扣門。   ,電話我會PM多,我怕俾人叫起身V V。講笑      

hugub 寫道:
Yes! 你好似入到陳瑞琪, 恭喜!

有咩所為,電話號碼咋! 我去年呢個時候都好似其他家長咁四圍問人(盲佬摸像)。 做人緊係要互相幫忙 !

dondon

上年有人第一天神 派左去第三志願宣小

有好多人都勇ga! 放天神 馬頭涌頭位,好昜西"出"左去四5志願ga! 除左lee 兩間好out standing  宣小 千禧and 奉基 (會共用操場佢地通ga!)都好平均 差5多!你想收風去付近D補習社八下la!佢地好多料,邊間多功課、深 同派中學

dondon816 寫道:
wensi

上年有人第一天神 派左去第三志願宣小

--------------------------------------------------
咁即係點呀?係唔係表示其實好少人會將宣小排係首志願??
[/quote]

我個人認為35區 選校好過34 區。34 區個五間hit 都爆,之後果D又好似麻。35區D校平圴D。D人做地址5係41就係34區。

dondon816
承你貴言,得左請你飲茶...................我都希望你第一志願得,咁有無份飲茶   

bebe1217

你地第一個round 有無報左原區既學校係收左定無收ar??................我朋友後補入左天神
因為我第一round 係報跨區, 所以洗濕左個頭一定要再駁架啦.................甲部 第一志願報你跨區個間。乙剖本區看你自己點排位la!

dondon816

另我想請教,甲部應該填,如果填的學校同乙部唔同會唔會有沖突?請賜教!!..............5打算報跨區甲同乙部填頭兩志願同一樣,取埋跨區個1%

你5好咁緊張,第二round 都未過,要等到六月先知, 之後5得再部處都5遲好好把握今次,可能second round ok 呢!放鬆D

SPJB 寫道:
Hugub,

嘩! 睇過封信啦, 好正呀! 睇得出你個仔好Smart呀!
咁interview時考?問?問題呀! only阿仔interview定同父母一齊呢?
我個仔好shy  

dondon816

咁如果甲部--第一志願報跨區
乙部-第一志願報同區,咁又會唔會冇咁好?................無話好5好ga wow! 你怕要叩門人家5 like,我自己覺得叩門5多睇,如果你小朋友5合人家要求,不論 1st round  2nd round 甲乙部第一志願都報同間,校長都5會收ge!

除非幼稚園自己友上個D學生la!如協恩

跨區你有無心水先,無就5好多心la!甲部 1% 真係好難入

5理有無用,兩手凖備。帶小朋友出去見多D人增加自信心,我仔都好唔怕醜ga

dondon816 寫道:
hugub,

我而家開始收集亞仔的工作紙,以備到時叩門之用,其實你覺得有冇用?

填哂佢俾你果幾間學校 ok ga la!

bebe1217 寫道:
咁我地35區得果幾間學校咪吾夠填晒30個位既...
係咪重覆再填餘下既位ar....我吾係好明...

栗子媽媽 於 2007-01-12 15:29:43

前年我仲見有BK亞媽 KNOCK DOOR入TIM
E+冇左啦       ..............你喊乜wow!關你乜事   

栗子媽媽

我捕左CSK好耐架啦
5係你我都仲係忠心梗CSK架...........樣左個位俾我,你多謝我tim 有一條龍,入csk 六年後又玩過,你佑好好玩!     

bebe1217

人又話吾好漏空佢, 吾係好易派去第2區既垃圾學校架... ................go to 第2區 because your 區 is full not enought seat for all the kids. No need to fill 晒30個位.吾好漏空 means fill all the school in your 區 .  sorry I am in the Pacific Coffee so i can not typ chiness   

bebe1217

我都係成日去pacific coffee wor...吾知見過你未呢   咁你諗點點填未ar...我仲未填定果張sample...............我帶仔去小蜜蜂tst center,兩粒鐘5去Pacific 去邊

為乜咁多人like 香兒?又貴又商業化,課外活動for me is for fun 增加見聞加強自信,政府ge合唱團平靚正!

栗子媽媽
男人係咁架啦
我同隻佬up足成年,佢都5g我up咩..............我隻佬一樣,講完問我吟即係點抽。我話抽csk,佢話間school 以前5好wow !之後又走去問人好5好

無人忙過我我仔ga la!   

得星期四free     

栗子媽媽
你未炒老外咩..................老外何其多the new one start next week  

Yanma2002

1、請問妳地係唔係都有私校在手?..................有私校在手可以進取D law!但我亦識人考十間差不多死哂。
2、天神有冇叩門位?...............有無分?住邊?
3、天神有幾多percent可以升St. Mary?.............好似中學差二十到三十個位 for 兩間小學 (自然流失留班)

‹ 上一主題|下一主題