用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想知道民生好D定禮賢好D
go

想知道民生好D定禮賢好D [複製鏈接]

回覆 #1 YOYOMM 的文章

民生不是自己有中學直升嗎 ?

回覆 #1 wpcjoanne 的文章

YOYOMM

多謝你的回覆 !
由於民生巳收我亇小朋友, 而又無向政府申請统一派位, 私立只考了GHS.
所以好想知民生到底是否一間好學校.

Many thanks
Shana

回覆 #3 Shana 的文章

Sorry I 'm very busy on Yesterday.

Yes, my kid is study in Mansang kingergarten. So, I would like to know this primary school is ok or not ?

回覆 #1 Mcmug_1999 的文章

Thank you for your comments.
我都知道他們可能会轉直資, 因我在11 月頭陪我小朋友一起參加學校旅行, 與小四學生坐同一保母車發現那些男仔很洩, 粗言濊語不在話下, 甚至打交. 好可怕 !
由於我小朋友不算太叻, 並且愛說話, 容易跟風. 另我好擔心 !
我對小朋友要求不高, 但為何要選私校, 就是不想佢哋學壞 !
所以我好想知, 這間學校是怎樣的.

回覆 #9 YOYOMM 的文章

YOYO MM

Sorry for late reply !!!!
I'm very very busy for my career !

I also rec'd the waiting letter at GH, but I don't know how many kids rec'd the waiting letter.

但我無想過我個囡有 chance. 所以大多數一心一意 . 妳有無選擇第一次派位 (其實好妙忙 ?)

Many thanks

YOYO MM

那麽你會否一心一意 ?

回覆 #1 skyway1668 的文章

Hi Skyway / Yo Yo MM

今天有些失望 !
我叫我個囡囡同學 仔的媽咪嘗試抽第一輪派位及報同一間學校, 大家都是沒有宗教背景和不同區, 但同學仔媽咪剛告知 她已經 OK
當然我亦替她開心.
其实一心想只是駁一 駁, 其望亦不大, 但聽到之後都真是好唔開心.

Shana

Hi Skyway ,

九龍塘聖嘉.

Hi YoYo MM / Skyway

好多謝妳哋安慰 !
其實真係預咗唔得 (因為自己真係只得一次係 lucky.) 就是生咗個可愛豬 (囡囡.) 但是聽到同學仔媽咪講就做登佢開心, 而自己就真係好唔心.
而家真係好想喊

Shana

Thank you YOYO MM
:
我会收拾心情工作吧 !

Hi Skyway / Catcatmon

多謝妳們的意見 .

Skyway 我很想知道, 因為我唔係 41 綱, 所以
無法抽回此校, 請問這樣可下可以叩門 ?

Catcatmon 為何民小情況這麽差 ? 妳朋友女兒現在怎樣 ?
我好擔心呀 !

請見諒我的煩擾 !

Hi Skyway,

那麼幾時要去叩門, 是否可打電話到學校問 ?
‹ 上一主題|下一主題