用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SEN @ 95校網
樓主: saidorma
go

SEN @ 95校網 [複製鏈接]

引用:我覺得老師SEN訓綀多,不等於學校支援多,S

原帖由 HaYi 於 13-09-18 發表
我覺得老師SEN訓綀多,不等於學校支援多,Sen小朋友要的是容忍關注,大校名校好難做到,三思. ...
Depend on the degree and the type of SEN, SEN will mix with gifted.

引用:Quote:原帖由+BSCYL+於+13-09-18+發表到小

原帖由 pris328 於 13-09-18 發表
王余家潔應該好吾過将天,明道甚至保记掛? 資優生亦應吾及佢地掛?

...
agree

我個囝囝係SEN, 已讀一個幾谷的主流幼稚園, 老師也認同他的弱項.

弱項: 社交能力 及 很多小動作 (注意力弱, 但可以坐在座位上, 不會走來走去, 唔會大叫.)

強項: 非常喜歡讀書, 做功課. 對英文非常沉迷, 有時間自己會串英文字 加 畫畫. 喜歡游水.

他喜歡將天, 將循 及 田家炳. 我都唔知道大校是否合適?    

引用:我仔仔係a仔,入左將天,今年小一,未開學

原帖由 1仔1女 於 13-09-20 發表
我仔仔係a仔,入左將天,今年小一,未開學已經有講座講點安排,功課默書考測調適,放學有功輔,個社工好好 ...

引用:我仔仔係a仔,入左將天,今年小一,未開學

原帖由 1仔1女 於 13-09-20 發表
我仔仔係a仔,入左將天,今年小一,未開學已經有講座講點安排,功課默書考測調適,放學有功輔,個社工好好 ...
因為囝囝參加過將天及田小的數學比賽攞獎,所以很喜歡這兩所小學.

‹ 上一主題|下一主題