用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York - 太多負面news (太陽報頭條)
樓主: vincenthkg
go

York - 太多負面news (太陽報頭條) [複製鏈接]

對呢間學校真係扣晒分.............
對 d 無辜o既家長更覺得可憐.....一心諗住俾好貴o既學費, 讀間有名氣, 英文又好o既學校, 點知越來越多呢 d 新聞, 特別係 k3家長, 唔通今年先轉校咩?  希望佢o地o既小朋友唔受呢件事影響, 搵到好o既小學.

原帖由 fishmaruko 於 10-10-1 00:40 發表
點解要讀書要付債券?

我都唔知點解, 淨係知好多國際學校都有收, 仲要係幾十萬都有, 可能佢想攪到自己真係似間國際學校 gra

原帖由 lokmai 於 10-10-1 13:10 發表
moominfloren:多謝你!我就係其中一個K3家長喇!你講中晒我宜家嘅感受,佢係有名氣,不過名氣咪就來自呢D負面新聞囉!小朋友唔受影響就假喇,呢個月仲要去面試囉,好驚人俾人標籤咗.......

...

lokmai,

唔好咁講!  公道自在人心, 大家都有自己o既想法亦不能避免, 但我相信教育界中, 其實都有好多有心辦學o既人, 唔會因為呢 d 事而標籤小朋友, 如果有, 都避免太幼稚.  我識一個朋友o既仔仔 york 嚮畢業, 英文好好, 考到英華小學, 証明 york o既小朋友好有競爭力, 只係學校行政/校長有問題.  祝你小朋友考到好o既學校!
‹ 上一主題|下一主題