用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班)
樓主: kerrykevin
go

2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班) [複製鏈接]

放假期間,我都好忙, 但冇咩去d特別地方, 只係bbq...
我都想去呀, 但只聽過元朗有,  原本粉嶺都有, 請問有冇網址or 電話可聯絡?
原帖由 coco_hui 於 10-4-6 11:50 發表
我地跟教會去左粉嶺香薰園,個園唔係好大,不過同小朋友去就已經夠晒佢地玩喇...

有得餵羊,餵魚,又有得剪士多啤梨,又有花呀,兒童遊樂場同BBQ等.

玩一日都已經好攰 ...

請問你地有冇報學校最新d興趣班, 我地報左 畫畫同普通話, 因為而家又唔想返哂2日, 你地話選邊樣好??

where? how much?
原帖由 kerrykevin 於 10-4-22 12:57 發表
Hello, 大家近日幾好嗎??
天氣唔好呀, 大人小朋友都要小心身體!

我終於幫天諾報左晝晝班, 其實我一向都幾得囝囝唔鍾意晝晝, 點知上星期六同佢試堂, 佢又鍾意喎, 於是同佢報名啦!!

我仲煩近summer course, 都唔知報 ...

我地今次唔去, 因為大人唔得閒, 希望你地去完可以上黎分亨下la
原帖由 kerrykevin 於 10-5-11 12:11 發表
明天就係去旅行的日子, 希望好天啦!!
我終於有時間上網睇睇 "一對手農舍" 的資料, 大家都可以睇睇先:
http://www.ourhandsfarm.net/ourhands_story.htm

我地2度都去
原帖由 kerrykevin 於 10-5-18 13:35 發表
喜樂班媽媽們, 你地去左邊呀? 近來好忙呀?

我會去下星期的 "遊動物園" , 天諾扮鯊魚呀, 真係難攪, 呢個job我交左俾爸爸, 不過都仲未整到!!

而另外, 下個月的包種活動, 你地去唔去做義工呀? 我想去的, 不過我唔多夠 ...

請問你地知5知宜+喜樂班有幾多個同學有? 我知上星期有1個, 今日黃老師打黎好似又有1個, 係咪呀?
你地會5會5比小朋友返學住呀?
原帖由 kerrykevin 於 10-5-25 09:35 發表

hello 芯悅媽, 多D上黎傾計呀!!
係啦, 我都知道去唔到呀, 真係可惜!
但係, 我擔心囝囝會野到呀, 希望個傳染病快D停啦, 又唔知個學生同囝囝friend唔friend, 如果friend, 又好大機會野到..... 哎呀, 唔好學期尾先出 ...

咁快報好, 報左幾多樣? 我見佢果d course 好似冇咩咁細ge 班, 唔知係咪我個網 5 update...

OIC, then he will become very busy in this summer holiday lu...haha

今日係小一派位, 唔知我地學校多數派邊間小學呢..?

又有..係咪喜樂班? 呀囡因為感冒都冇返3 日學, 宜家冇咩事, 驚一返又病過

有呀..鄭老師都有打比我, 其實不如提早放假仲好la....
真係好擔心佢又病.
真慘....你同事個小朋友唔係係士德讀?

頭先黃老師打電話黎, 琴日下午有個同學仔發燒, 而且都有去生日會架.....大家留意下小朋友喇
原帖由 kerrykevin 於 10-6-25 18:09 發表

係呀...... 大家星期六日都要多多留意囝囝.....
煲多d野佢飲, 等佢健康d先得!!

係呀, 要開始唸定, 你地係咪都係報荃灣區? 你地會5會報"仁立"?
馬灣基慧? 好似幾好, 好多人都想入...
我就唸梗報荃灣區好定報葵涌區好, 大家有冇提議?
原帖由 kerrykevin 於 10-8-4 10:40 發表

好似有架, 如果有開放日, 去睇下問下啦!
我可能同天諾報馬灣, 我地深井過去好快!

呀女都係咁講
原帖由 kerrykevin 於 10-9-1 11:04 發表
開學啦~~
今日天諾同我講, 佢好開心, 因為可以見番d朋友仔!

係呀..轉左呀, 鄭老師好早前已send e-mail 通知, 呀女話都幾鍾意佢wor....
‹ 上一主題|下一主題