用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 急!!有冇註冊咗天水圍李兆基書院 ...
go

急!!有冇註冊咗天水圍李兆基書院 [複製鏈接]

急!!有冇註冊咗天水圍李兆基書院

請問有冇註冊咗天水圍李兆基書院或讀緊的家長?
我是申請第二輪的, 你地講吓意見? 讀緊開心嗎?

Re: 急!!有冇註冊咗天水圍李兆基書院

Hi Elmo,

我個小朋友已經註冊了, 您係己時申請第二輪?
我個小朋友好喜歡學校, 希望您申請成功

**知唔知道, 第二輪尚餘多少位** :  :

我樓下有個小朋友讀緊中一,佢媽咪話幾好喎!

maymaychoui,

我是五月頭打電話問完, 就即刻申請, 話有小量位, 有位bk友話註冊時見尚有5位沒有註冊.

下星期五In. 我都希望佢成功. 其實我個小朋友都很好喜歡這間學校, 我本來於第一輪時申請, 其後沒有啦, 我住Tuen Mune Area很遠, 唔知點解想吓想吓都係覺得適合我個小朋友, 於三月中打電話問, Sorry,放榜在即沒有位, 所以申請第二輪.

如果我個小朋友申請成功, 希望大家可以互相交流吓!  

請問各位媽咪如果我現在申請和如果有幸interview成功的話. 那麼7月10日的放榜結果又怎樣呢?????     

成功的話, 就要註冊, 註冊了, 就要放棄大抽獎

但係已交了大抽獎的表格了. 還可以放棄嗎?   

Crystalwesley,

我問過李兆基書院, 話首先交表,如附合要求可以In.成功後註冊,及簽同意書交教統局放棄大抽獎,正常沒有機會抽獎(抽起張表), Crystalwesley請想清楚, 我考慮好耐.  

Elmo_baby  

如果我在6月中或尾才申請的話. 到大抽獎不理想的話. 便馬上註冊 (這是假設我可以成功入選). 這又如何呢???請給意見!!!!     

crystalwesley

一般都會大抽獎前要求您註冊,學校要保障自己,大抽獎後又另一新境況

Crystalwesley,

其實我都考慮過你的方案, 不過我都係想清楚, 都係覺得此校會適合我小朋友,不想到傳統學校. 你覺得自己小朋友適合哪類型學校會開心d?

我問過話額滿即止, 所以如果你在6月中或尾才申請的話, 有位當然可以啦! 或者可以等到大抽獎 (如果有位).
   但如果剛好有批學生申請, 收足額滿, 唔駛等6月中或尾已經冇位, 你自己想清楚才決定. 希望你小朋友能夠入到心儀中學.
‹ 上一主題|下一主題