用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園收著,仲會否考慮宣道 幼稚園啊? ...
go

根德園收著,仲會否考慮宣道 幼稚園啊? [複製鏈接]

根德園收著,仲會否考慮宣道 幼稚園啊?

唔知宣道 幼稚園可否升宣道小學?

Re: 根德園收著,仲會否考慮宣道 幼稚園啊?

This year 60/120, next year K1 is 60/160.
該用戶已被刪除

宣小每年都收番60個宣幼學生,唔係一條龍,都算半條龍

多謝各位答復。我下個月都去in 著先。

係咪一定收60個ga...多一個都唔會ga....係咪宣小同宣幼
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

fat 寫道:
宣小每年都收番60個宣幼學生,唔係一條龍,都算半條龍

Please search for old posts, the nos. were different in each year
該用戶已被刪除

according to website 宣道幼稚園 should accept 74 AM and 42 PM...

we will take my daughter to try even we pay for KV reservation...

KAREN&TON 寫道:
其我覺得考宣道幼稚園都是看你彩數同合不合miss眼緣,講真上年都2千幾人考收60人la!!!

I will also try 宣道幼稚園, eventhough I have pay the registration fee for KV.

我都幫囡囡交了根德留位費,亦會考埋宣道,希望可以考到啦!因為可以有大d機會升上宣小(本人心儀的小學),不過讀根德都應該容易入到的,但宣道比根德好就係可以用學卷.

請問如妳們的小朋友考到宣道會點選呢?兩間的比較如何?可否交流一下心得?

其實想問

我的兒子讀宣幼K3, •K1 , k2 很容易, K3 現在的進度比前快很多, 老師和家長有很多溝通, 一年最小4次, 更可打电話跟老師商量, 記得小兒讀K1頭2-3 個月時講說話冇人識聽, 回家有点生氣, 我們便和老師商量, 鼓勵他. 現在真是兒童故事裹的醜小鴨變天鵝, 謝謝宣幼的老師 :

宣道 interview in coming Sat la wor... any warm-up?

got offer from 心儀幼稚園 or committed to 宣道

Hi Bevis318,
請問宣幼k1每斑大約有幾人? 因宣幼回覆可以由三十幾人至四十幾人都得.  視乎班房大小而定.  因宣幼老師不是太過主動回答, 所以我都無問太多.  請問你知道的是否這樣?

Bevis318 寫道:
我的兒子讀宣幼K3, •K1 , k2 很容易, K3 現在的進度比前快很多, 老師和家長有很多溝通, 一年最小4次, 更可打电話跟老師商量, 記得小兒讀K1頭2-3 個月時講說話冇人識聽, 回家有点生氣, 我們便和老師商量, 鼓勵他. 現在真是兒童故事裹的醜小鴨變天鵝, 謝謝宣幼的老師 :

coming Sat ????? 6 January 2007.
My son interview on 27.1.07  

andykwan 寫道:
宣道 interview in coming Sat la wor... any warm-up?

got offer from 心儀幼稚園 or committed to 宣道

seem that 宣道 has many applicant this year as well..

[quote]
qqmeme 寫道:
coming Sat ????? 6 January 2007.
My son interview on 27.1.07  

My Son's class this year is 41.
我知今年很多同學宣小都收左, 如果想入宣小, 請努力入宣幼
老師希望收比較定和受教的學生,

I will give up the interview on coming Sat, since I've already choose KV instead.
‹ 上一主題|下一主題