用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中一測驗分數
go

中一測驗分數 [複製鏈接]

中一測驗分數

1) 請問中一各科測驗幾多分才算中上?

2) 全班十名內平均分約多少?

Re: 中一測驗分數

中一第一次測驗/考試成績唔係夠確定架, 大部份中一學生起初成績都唔係咁理想, 但係到學期尾可以好唔同架.
分數既野, 每間學校都唔同, 好難講話幾多名以內係幾多分.
Mandy2002 寫道:

中一分數好難介定, 唔駛介意深驗幾多分, 間間唔同既
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

香港第十位富豪可能已經高過中國第一位富貴!(無須比較)
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

以小兒學校黎講, 通常 8x 巳經算高分, 6x - 7x 中上, 5x 中間......

Mandy2002 寫道:

要同自己學校比,同外面學校無得比。
有些學校 50 分 pass,有些學校 40 分pass。
以外甥女的學校為例,佢地科科的 passing rate 都不同,滿分又不一定是100分。
而且每間學校出卷深淺不一,你都係問你學校的老師比較正確!
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

Dear virgokaren,

完全同意你的講法, 我女女間學校六年級平均成績都係一般, 班主任說若4科(中,英,數,常)都有80幾分已經算好好了.

lisa
曾經聽過一個老人家教如果去選終生伴侶, 佢地話好似買鞋, 要睇中個款後, 然後親自去試清楚, 舒服才買, 不要信別人的意見, 因為真正的用家係你. 同意嗎?

Malisa 寫道:
Dear virgokaren,

完全同意你的講法, 我女女間學校六年級平均成績都係一般, 班主任說若4科(中,英,數,常)都有80幾分已經算好好了.

lisa

Malisa

係唔係你女女間學校份卷出得深呀? 我女d同學英數常有人100分, 真係好難想象, 俾着我抄答案都可能抄錯噃.

[quote]
October. 寫道:
Malisa
係唔係你女女間學校份卷出得深呀? 我女d同學英數常有人100分, 真係好難想象, 俾
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]
‹ 上一主題|下一主題