用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問有冇人知杏花村那間嶺南及柴灣李福慶好唔好呢? 請幫 ...
go

請問有冇人知杏花村那間嶺南及柴灣李福慶好唔好呢? 請幫忙回應, thanks [複製鏈接]

請問有冇人知杏花村那間嶺南及柴灣李福慶好唔好呢? 請幫忙回應, thanks

請問有冇人知杏花村那間嶺南及柴灣李福慶好唔好呢? 請幫忙回應, thanks

Re: 請問有冇人知杏花村那間嶺南及柴灣李福慶好唔好呢? 請幫忙回應, thanks

兩間都不是太好.我曽見過那些學生抽煙.
有否想過小西灣嶺南和劉永生.

Re: 請問有冇人知杏花村那間嶺南及柴灣李福慶好唔好呢? 請幫忙回應, thanks

劉永生唔收呀, 老實講, 我仔成績得 band 3, 所以只好揀 d band 3 學校, 點算好?????

嶺南今年中一開始小了一班,原因是騰空課室,準備三三四新學制。
客觀因素嶺南在私家屋苑內,李福慶就毗連公屋。你覺得返學放學在邊到好?
他有天賦的智慧,卻因一些障礙,而阻礙了發揮,我深信他如果得到適切的訓練和處理,把障礙清除或減少,他會更光更芒。
面對困境時沒有怨懟、自憐,只以「平常心」面對現實。樂觀是積極愉快生活的主要元素。

0矣! 我都知近公屋唔好, 但我地連文理都入唔到呀! 其實我個仔派左去桂華珊, 但好多人話唔好.......      

嶺南衡怡幾好, 校風不錯, 好似係 band 2 尾.

我家姐個仔讀緊杏花邨嶺南中二,來年升中三, 校風都幾好, 我覺得雖然佢讀書成績唔多好,  都係鍾意係屋企上網打機同睇卡通,漫畫咁, 但見佢玩埋的同學都好純品, 呢樣都好重要!學校老師都ok.

但聽講今年中一班學生, 即來年升中二, 態度就好惡劣, 食烟, 撩人打交...

creamy-lanlan ,其實你有冇去過杏花村間嶺南interview 呀?!我今朝去咗!校舍好新,學生就睇唔到,可能已放暑假,佢此終自成一各,冇其他中學,獨立D!

你都係入左 LI 間呀?

孖T媽 寫道:
creamy-lanlan ,其實你有冇去過杏花村間嶺南interview 呀?!我今朝去咗!校舍好新,學生就睇唔到,可能已放暑假,佢此終自成一各,冇其他中學,獨立D![/quote]

孖T媽,
另外就係佢收左我仔仔. 所以我要決定明天去這間還是派位那間(桂華姍), 要決定.....

孖T媽 寫道:
creamy-lanlan ,其實你有冇去過杏花村間嶺南interview 呀?!我今朝去咗!校舍好新,學生就睇唔到,可能已放暑假,佢此終自成一各,冇其他中學,獨立D!

我住東區, 平時見杏花村嶺南學生都ok, 近來又聽個仔他們的講座, 感覺也不錯, 剛剛有朋友的家長拿表叩門, 她說老師們很有熱誠, 快去 試試吧女!

creamy-lanlan ,梗係去嶺南好過桂華山啦!咁快知收左啦!我今早先去咋!未知收唔收!

杏花村那間嶺南好過小西灣個間嶺南,杏花村那間嶺南冇咁雜,
柴灣最垃圾就係李福慶同伊斯蘭,佢地d學生著住又巢又灰既校服,公然係街同茶餐廳攬女,食煙, 大聲講粗口簡直唔尊重間學校, 冇得救...

李福慶一定唔好啦~~如果我冇記錯佢好似係前聖巴西流中學呢~~而家改左名咁解~~我識好幾個係入面讀都係讀唔成書呢~~我都好怕個仔第時會派呢間~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!我的Blog

請問有冇人知杏花村嶺南中學屬BAND幾?
‹ 上一主題|下一主題