用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有救世軍天平幼兒園的家長呀?
go

有沒有救世軍天平幼兒園的家長呀? [複製鏈接]

有沒有救世軍天平幼兒園的家長呀?

入來談下

Re: 有沒有救世軍天平幼兒園的家長呀?

lmcheung,
hi, 我仔仔都係救世軍天平幼兒園架.
你小朋友讀咩班?我小朋友讀N3

HELLO,拍拍媽媽,我是梓瑩媽媽呀!
近日校內有十多個小朋友有手足口病,您有無比拍拍返學呀?

HELLO, 柏柏最近都有返學,因我請唔到假,
柏柏話近日都係得10個左右同學返學(N3班),
但又不覺有特別問題,學校衛生很好,
食具又換了即棄食具.應沒大問題.

我想下星期才給梓瑩返學.
聽老師說可能會在8月補回課程,那是否表示他們會短d暑假?

我都不太清楚會否補課, 我想你比我遠要清潔吧,
你在家教會可能比我更清楚, 因我每天早上要趕返工,
放工接柏柏已6點我都唔好意思再打擾老師了.   

其實我很開心,在這裡有"天平"的討論,
因我只見其他救世軍在這裡討論,
很小有天平的消息.

我對上個次在此版見過逸逸媽咪,但都係半年前了. :cry:

haha,
我都係在工作中偷雞上來看吓的,其實如多d家長入來討論下,都可以知多d學校方面的事.
梓瑩放學後都很少講學校內的事,有時發生了甚麼事都是在事後才知呢!

我都希望遲D會多D家長來討論下啦.
另外你知否學校早輪是否在YAHOO!
整左個好像係討論區,你入唔入都去?
我整極都唔得.

我都是入唔到去,所以今天我發了電郵給家教會的委員媽媽,叫大家入此討論啦!希望以後多d人到啦!

你星期四及五會唔會去參觀小學及旅行,
我已請了兩天假陪柏柏.

hi, 梓塋媽咪, 柏柏媽咪,
其實我都經常向bk呢到, 不過見好小天平家長發言,
所以多數走去第二度law!!

hkgigi 寫道:
我已請了兩天假陪柏柏.

hello hello,
我今天很忙,現在才入bk看呀!!

我細仔子楓參加了好媽媽網站的相片選舉,請各位協助投他一票啦,需先免費登記做會員的,謝謝各位協助!!

請投子楓bb一票(是在19-27相片頁內,內文寫子楓bb,身前有黃色大足球那張)

hkgigi,
我兩日都唔去到, 因為近日我請左好多假loo,
又要留番d壬坐月呢
所以亞仔要交比你地家長義工幫手 !

去完千禧小學返來報下料

hkgigi 寫道:
我已請了兩天假陪柏柏.

Imcheung,
我剛註冊,但不淮我投票, 食完飯再試下 :

另外, yahoo討論區個邊, 你去過未 ?
我忘記點入

你地會唔會幫小朋友報直資同私小?
我開始著手做profolio喇, 你地有無提議點整好?
我聽講有地方幫人做架!

我星期四五都是去不到,柏柏媽,如去完參觀小學後返來告之如何?
逸逸媽, 您開始著手做profolio喇?
您心水小學是那間?
我只是目標為梓瑩報嘉福榮真(因在我家下面)或榮真, 因為近我家,其他的學校則未有編好,您有沒有介紹?

逸逸媽,
登記了好媽媽網站後會發回一個確定電郵給您,您再登入便可投票啦,thank for your help!!!!
yahoo的討論區我暫時未能成功進入, 如發出電郵至yahoo group則沒有問題,不知何解.

Imcheung,
嘉福榮真或榮真都是津貼學校, 其實我都未諗點,
其他津貼學校有千禧曾梅, 李志達, 神召會, 但我全部要跨區!

我其實之前問過院長,會唔會有d資料or舊生分享會,
但佢無正面回應,話會遲d研究可以點做!

Imcheung,
投左票&留左言喇       
‹ 上一主題|下一主題