用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 柏斯的小小莫札特啟蒙班
go

柏斯的小小莫札特啟蒙班 [複製鏈接]

柏斯的小小莫札特啟蒙班

請問有冇媽咪join緊???好唔好呀??

我仔仔就黎2.5歲,會唔會太細個??

Re: 柏斯的小小莫札特啟蒙班

2.5歲太細唔會明的, 我個女3歲join都勉強ok, 但ee試過同佢上過幾次堂, 回來都鬧我浪費金錢, 叫我遲d先比佢學! 如果2.5歲男仔情況會更壞!

pmjleung

1) 上星期六我帶軒軒去過試堂, 我覺得2.5歲真係太細, 3歲就會好d.  -- 其實柏斯係冇試堂的, 不過我去睇堂時, 她們比軒軒入去玩一陣.

2) 原來你又有喜.  Congratulation.  平時見你都唔覺你大肚, 可能因為你次次都著大大件衫.  睇唔到.  妹妹 / 弟弟呀?

但這個班是給2-3歲的小朋友喎﹗
我女兒2歲3個月,亦曾詢問過,他們還說適合......

究竟在堂上做些什麼?可否分享一下?

我還在考慮報名中﹗

My child joined the Little Mozart when she was 2.5.  Frankly speaking, she didn't learn much but the course provided her with the opportunity to have a feel of what music is and a time for singing and dancing with others.

我囝囝3歲3個月開始上, 而家上左3堂. 老師會用英文上堂,  因為有d小朋友係賓賓帶上.  順便當上埋英文playgroup tim. 我見囝囝都好鍾意上, 內容係會唱歌仔, 玩遊戲, 教workbook中的內容, 要佢地填色. 又會叫佢地出去按琴鍵, 分高音, 低音.  播d music 比佢地聽, 跟住節奏跳舞擺動.  老師都好鼓勵小朋友參與, 要每位小朋友輪流試, 做到大家會拍手比佢, 培養到佢地自信心同與其他小朋友一起互動.  暫時都覺得ok.  我地個班4個都已經夠3歲, 上堂都好投入, 係有一個2歲幾, 會要家長引導多d.  

thanks咁多位媽咪~

cat,

我係門口睇過佢地上堂,所以我怕唔係好啱梓翀,但又想梓翀學下課外活動~

係呀,我有左,都係男仔,6月中會生,而家搵緊陪月呀,你係咪搬左黎黃埔喇~

咁我個女得2歲3個月,我諗遲少少會適合啲啦﹗

半年後再考慮下先﹗

本人有柏斯的小小莫札特啟蒙班教材一set平售($250)
有意請pm我 (sold)

請問係唔係所有柏斯分店都有呢個班?

應該就唔係所有柏斯都有,要CHECK下﹗

我剩係去紅磡嗰間咋﹗

chuchuma 寫道:

pmjleung

唔係呀, 我冇搬黎黃埔呀, 黃埔花園的樓價越來越勁..

"課外活動", 我都打算比軒軒返下playgroup, 平時weekend無所事事, 返下playgroup佢又開心, 見佢開心, 我又開心...

至於其它課外活動, 好多都要3歲先可以開始...wooo...3歲時, 軒軒就會好忙啦..... 我打算今個夏天帶軒軒去學游水, 你會唔會比梓翀去學游水呀?

搵緊陪月??  搵到未呀?  

咁將來你係未自己一個揍2個呀??  全能媽咪.

pmjleung 寫道:

cat,

我係門口睇過佢地上堂,所以我怕唔係好啱梓翀,但又想梓翀學下課外活動~

係呀,我有左,都係男仔,6月中會生,而家搵緊陪月呀,你係咪搬左黎黃埔喇~

cat,

陪月我搵到架喇 如果細佬冇梓翀咁好動我就冇咁辛苦

其實學校學畫畫我打算遲d俾梓翀返(綠苗畫苑),到3歲多d會俾佢返Canadian Workshop學英文~
你諗住俾軒軒係邊學游水呀???梓翀都好鐘意玩水,但佢地咁細個,唔知邊度有得學呢??

hi 霖霖媽, my gal joined this course when she was 2歲4個月, and now almost finish the 2nd term. Frankly speaking, I don't think 2 years old kids can learn alot from this course. And it is quite difficult to them in the later part of the 1st term. So I suggest you / yr kid should join this course after 3 years old. :idea:
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

pmjleung

係呢...學校有個Coby哥哥教dancing.  梓翀鍾唔鍾意呀?  好似1個星期有1次.  軒軒就好鍾意.

學畫畫 (綠苗畫苑), 我都打算比軒軒學畫畫, 不過, 都係打算3歲才開始.  宜家佢都仲係"塗鴉".  我見軒軒課室牆邊小朋友畫的畫, 有個小朋友會用唔同的color塗上件三文治圖畫上面, 分好晒color, 每一層用唔同的color.  畫得幾好呀.

有次我在課室外貪看他們上堂, 梓翀走去門口玩, 老師叫佢番位坐, 梓翀個表情好"曳"咁走番位坐.  幾攪笑呀.

Canadian Workshop學英文...在那裡??  好嗎?

其實好多地方都有開班教3歲的小朋友游水, 我打算帶軒軒去YMCA學游水, 因為方便, 我想信環境唔會太差.  不過都未決定, 我亦在search不同地方, 睇下邊間好.

係呢, 你會去邊間醫院生小bb呀?

chuchuma,

旺角柏斯都有呀   ,
你打電話去問下.
我已幫囡囡報了四月班.

chuchuma 寫道:

cat,

梓翀好鐘意跳舞,但我覺得時間唔係太啱~畫畫佢都好鐘意(都係塗鴉 ),佢係屋企好多時間都係畫畫,都係會遲d先~

佢到而家上堂都係走黎走去,坐唔定,不過我知佢都有d怕miss lee;Canadian Workshop係hung hom piers附近,佢地主要係外籍老師,好唔好我唔知呀,因為我問過最細都3歲多d先返,佢地有好多唔同課程,你要唔要課程簡介,我可俾你工人帶俾你睇睇!

我會係QE生呀.

pmjleung

Yes, 軒軒都係有d怕Ms. Lee, 因為有時佢曳, 我就話打電話同 Ms. Lee講, 佢就乖乖就範.  ....老師真係有d威嚴...

好吖, 痳煩你比Canadian Workshop的info我工人吖.  THANKS.

咁你生小B時, 是否你奶奶幫手揍梓翀呀?  因為我記得你講過, 你奶奶住在你附近的.

safarimama,

謝謝你的建議﹗

遲少少都好﹗

How much is the course?  Is it a one-year cert program?
‹ 上一主題|下一主題