用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有冇人知培基好的,還是匯基好的
go

有冇人知培基好的,還是匯基好的 [複製鏈接]

有冇人知培基好的,還是匯基好的

培基剛剛收左我囡囡,而匯基3月尾或4月初才有消息;兩間我都喜歡,但匯基比較近我家,我想知這兩間中學哪一間好的?
有冇培基或匯基的家長俾的意見我!

Kitty 媽

Re: 有冇人知培基好的,還是匯基好的

匯基--UCC  or  匯基東九龍--UCCKE????

Both UCC is good at moral education & the teacher's quality is good as they are all Christian. But UCCKE is a EMI DSS secondary school but UCC is CMI capout school.

I know Dr. To , UCCKE principal is a good Principal and he is a famous principal is education sector. He is ex-UCC principal too.

The hardware of UCCKE is better than UCC!!!

I have no idea in 培基 but in my mind UCC & UCCKE is a good secondary school.

兩間都好好口碑,同埋都已開辦了一段時間某程度上都會有信心,但我會覺得選擇近d比較好

同意如果兩間差不多, 當然選近的.

兩間都差不多, 培基响沙田, 如果匯基近屋企, 梗係揀匯基, 舟車勞動, 小朋友好攰架, 而且上到中學好多時都要遲放學, 難得有好學校响附近aima.

kitkit99 寫道:
培基剛剛收左我囡囡,而匯基3月尾或4月初才有消息;兩間我都喜歡,但匯基比較近我家,我想知這兩間中學哪一間好的?
有冇培基或匯基的家長俾的意見我!

Kitty 媽

‹ 上一主題|下一主題