用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問荃灣邊耀良幼兒園好嗎?
go

請問荃灣邊耀良幼兒園好嗎? [複製鏈接]

請問荃灣邊耀良幼兒園好嗎?

會唔會好難入呢?
thanks!

Re: 請問荃灣邊耀良幼兒園好嗎?

會唔會好難入呢?
thanks!

+3金熱血 貢獻勳章

Please click: 邊耀良幼兒園 website

佢地好似都係主要跟報名先後收生的.

我兩個小朋友都係讀邊耀良幼兒園, 幾好嫁 , 的老師好nice , 郭園長好好, 有甚麼同佢傾, 佢都好樂意. 收生係要經過面試.

chan803 寫道:
Please click: 邊耀良幼兒園 website

佢地好似都係主要跟報名先後收生的.

重要滿2歲排先.如果9月時,未滿2歲,一早入表都無用,
有位都唔到你.

+3金熱血 貢獻勳章

pyh 寫道:
重要滿2歲排先.如果9月時,未滿2歲,一早入表都無用,
有位都唔到你.

R u sure?  My understanding is that if both kids are of the same age, the one who submit application form earlier (may be 未滿2歲) has a better chance than the one who submit the form later.

Of course the nursery would accept the kid only if he is 滿2歲.

唔該晒咁多位,我剛剛入表很快收到通知面試,可能因為BB8月就滿2歲啦,希望9月可以入幼兒園啦

To:rule
請問你面試會考D咩呢?
thanks!

請問這間幼兒園在那裡呢??
我住荃灣, 見有小朋友帶住這間的書包,
但不知在那裡
雖然我的宝宝只係2個月大, 但我都開始留意附近有冇d咩幼兒園
請問還有那些幼兒園在荃灣呢???
many thanks!!!

pingping1128: 希望我記得晒啦 , 因為我囝囝係兩歲時面試 ,現在已3歲.
其實不需太緊張 , 學校係會欣應小朋友歲數來考 . 但你小朋友現在應歲半 , 可以考甚麼 ?
都係講我囝囝- (1) 考分顏色 , 將紅色放入紅藍 , 綠色放綠色藍 , etc....  (2) 問小朋友叫甚麼名 , (3) 將積木疊高 ,
唔忘得啦 , 不過你小朋友比較細, 可能唔係考這些 .

rikeefung: 這間學校係寶石大廈 .
荃灣還有: 仁濟 , 救世軍 ...

rule
thanks
‹ 上一主題|下一主題