用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你會如何選擇sc.kent.等幼稚園呢?
go

你會如何選擇sc.kent.等幼稚園呢? [複製鏈接]

你會如何選擇sc.kent.等幼稚園呢?

我現在遇到以下問題, 誰能幫我?

問題(1): 現在kentville rejected my son, sc -waiting list, kent 及 sc我已寫了求位信, 機會有幾多呢?

問題(2):小兒已成功考到下列幼稚園學位, 如上述兩間唔得, 我應如何選擇? 請指教.
(a)迦南幼稚園(九龍塘)-上午
(b)基督教中心幼稚園-上午
(c)啟思幼稚園(九龍塘)-上午
(d)聖公會牧愛堂幼稚園-下午
(e)聖母無玷聖心幼稚園-下午
(f)聖若望英文幼稚園-上午
(g)金巴倫英文幼稚園-上午

Re: 你會如何選擇sc.kent.等幼稚園呢?

cherryhugo,

甘你間間都交晒留位費呀?

無辦法啦, 我不知選哪間最好, 各有長短處, 所以在這廣集意見, 為咗個仔, 錢無得慳, 惟有自己慳d囉!

嘩,你都好有錢喎,成幾千蚊喎,
我就無你甘豪,St. Nicholas 收左女女,我都無去交留位費,因為我已經比左 York, 3/12 會去比埋 Kentville,再等埋 SC 啦。但大多數都係讀 Kentville

你就好啦, 入到kentville, my son 今日都in 咗york, 你話聖若望好唔好, 我看書得知佢超過一半以上是學位教師, 好似幾好, 有什麼意見?

Cherryhugo

In your list I would choose SJC mostly.
Just personal mind of thought.
English standard is good 'law'
I am K1 boy! :wave:

cherryhugo,
我都係會揀聖若望,你今日去左 in York?
我聽BK家長講,York in 親都收,所以你就唔洗怕啦,
York 都幾好架,我覺得,我幾鐘意佢的 letterland

thank you!

I will choose (g)金巴倫英文幼稚園-上午
cherryhugo 寫道:
我現在遇到以下問題, 誰能幫我?

問題(1): 現在kentville rejected my son, sc -waiting list, kent 及 sc我已寫了求位信, 機會有幾多呢?

問題(2):小兒已成功考到下列幼稚園學位, 如上述兩間唔得, 我應如何選擇? 請指教.
(a)迦南幼稚園(九龍塘)-上午
(b)基督教中心幼稚園-上午
(c)啟思幼稚園(九龍塘)-上午
(d)聖公會牧愛堂幼稚園-下午
(e)聖母無玷聖心幼稚園-下午
(f)聖若望英文幼稚園-上午
(g)金巴倫英文幼稚園-上午
A working mother with two kids

If you live in Shatin, I suggest to go to 聖母無玷聖心幼稚園-下午 cos my cousins studied at this school few years ago and they can all go to a good primary schools

york校長在簡介會都有講letterland, 真係講得好生動, 令到我又十五十六

SJC or scared heart

未去過 in SJC and Sacred Heart, 所以 no comments, sorry.
‹ 上一主題|下一主題